24
Mayıs
2024
Cuma
PASİNLER - ERZURUM

Pasinler çıkarması!

YABANCI İŞ ADAMLARI PASİNLER’E ÇIKARMA YAPTI

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından düzenlenen “Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması” organizasyonu kapsamında Erzurum’a gelen yabancı işadamları Pasinler İlçesi’nde incelemelerde bulundular.

Organizasyon çerçevesinde Pasinler İlçesine gelen 30 yabancı iş adamını İlçe Kaymakamı Zekai Erdem, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve iş adamları karşıladı.

Nijerya, Pakistan, Sudan ve Suriye’den gelen 30 yabancı iş adamları ilçede bir takım incelemede bulundular. İlçe Kaymakamı Zekai Erdem ilçede bulunan büyük, küçük ve turistik kale otel ve kaplıcalarını yabancı iş adamlarına gezdirerek, kaplıca tesislerinin ve suyun özellikleri hakkında bilgi verdi. Kaymakam Erdem, yabancı iş adamlarına gerek İngilizce, gerekse tercümanlar aracılığıyla ilçede yatırım yapmaları halinde her türlü desteğin kaymakamlık ve belediye olarak verileceğini söyledi.

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu’da ilçelerinin termal turizm bölgesi olduğunu, her yıl çevre illerden yerli turist geldiğinin yanı sıra kışın Palandöken’de kayak yapmaya gelen yabancı turistlerinde Pasinler Kaplıcalarına büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Sertoğlu, ayrıca yabancı iş adamlarına ilçelerinin kaplıca suyunun 39 derece ile 45 derece arasında olduğunu, romatizma, eklem ağrıları gibi bir çok hastalığa da hıfzı sahaca tespit edildiğini anlatarak, yerel yönetimler olarak büyük bir yatırım yapamadıkları için mevcut olanlarla hizmet verdiklerini kaydetti. Sertoğlu, yatırım yapmak isteyen iş adamlarına her türlü desteğin verildiğini, ilçelerine yatırım yapacak olan iş adamlarının kesinlikle pişman olmayacaklarını söyledi.

İlçe Kaymakamı Zekai Erdem, ilçeye gelen yabancı iş adamlarına kaplıcaları gezdirdikten sonra Pasinler Kalesine çıkararak hem ilçeyi, hem de yatırım yapabilecekleri alanları kuş bakışı görmelerini sağladı. Erdem, Pasinler Kalesi’nde Türkiye’nin beşinci büyük ovası olan Pasin Ovası ve Pasinler ilçesinin tarihi hakkında da bilgiler verdi.

Yabancı yatırımcılar Pasinler Kalesi ziyaretinden sonra Pasinler ilçesinden ayrılarak Erzurum’un Narman İlçesine geçtiler.

YABANCI İŞ ADAMLARI PASİNLER’E ÇIKARMA YAPTI
YABANCI İŞ ADAMLARI PASİNLER’E ÇIKARMA YAPTI
YABANCI İŞ ADAMLARI PASİNLER’E ÇIKARMA YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 11:40:00
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 13:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?