29
Mayıs
2024
Çarşamba
PAZARYOLU - ERZURUM

Çanakkale ziyareti haberi

Erzurum'un Pazaryolu ilçesi 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan 25 öğrencinin, Ankara, İstanbul ve Çanakkale illerine yaptığı gezi sona erdi.

11 Nisan 2007

75.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda eğitim öğretim yılı başında pansiyonda kalan öğrencilere kitap okuma , sevgi, saygı, hoşgörü ve okul kurallarına uyma konularında yarışmalar yapıldı. İdareci ve belletici öğretmenlerin değerlendirmeleri sonucunda 180 öğrenciden ilk 22'ye giren öğrenciler belirlenerek Ankara, İstanbul ve Çanakkale gezisiyle ödüllendirildi.


Geziye kafile başkanı olarak müdür yardımcısı Hasan Çağıl, rehber öğretmen olarak Hale Gül Altıntaş ve Okul-Aile Birliği'nden Musa Akçelik ile 22 öğrenci katıldı. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen gezi Anıtkabir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaretle başladı. Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen'in öncülüğünde TBMM Başkanı Bülent Arınç, Erzurumlu öğrencileri makamında kabul ederek yaklaşık yarım saat görüştü. Kafile daha sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile görüştü. Görüşme sonrasında okula birçok ihtiyaç malzemesi gönderildi. Daha sonra İstanbul'a geçen kafile, tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra Çanakkale'ye geçti. Çanakkale Savaşlarının yaşandığı bölgeyi gezen öğrenciler, tekrar Erzurum'a döndü.


Okul Müdür Yardımcısı Hasan Çağıl, böyle gezilerin öğrenciler üzerinde Türk
tarihi açısından önemli bir etki bıraktığını belirterek, öğrencilerin sosyal yönlerinin de geliştirdiğini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 13:58:47
Güncelleme :3 Mart 2008 Pazartesi 14:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?