25
Mayıs
2024
Cumartesi
PAZARYOLU - ERZURUM

YİBO öğrencileri mehter takımı kurdu

KÖY ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI GÖSTERİ

Pazaryolu 75 Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda okuyan öğrenciler Mehter Takımı kurdular. İlçeye bağlı köylerden gelip Pazaryolu 75. yıl YİBO’da öğrenim gören öğrencilerin başarısı öğretmenleri ve velilerini mutlu etti. Veliler, çocukların bu başarısını görünce çocuklarını ilçeye okumaya göndermenin mutluluğunu yaşadılar.

İlçe Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, dünyanın en eski askeri bandosu olarak bilinen Mehterde kullanılan sazlara, 8. yüzyılda yazılmış olan Türk tarihinin en eski yazılı kaynağı Orhun Kitabelerinde rastlanıldığını belirterek, “Mehter Halkın Mutlu Gününe Hitap etmektedir. Atalarımız savaş zamanlarında zaferlerin kazanılmasında, Mehter Musikisinin etkisini idrak etmişler ve bu musikiden en iyi şekilde yararlanmışlardır. Ecdadımızın bizlere bıraktığı tarih destanlarını bizlere hatırlatan mehter, milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Pazaryolu 75 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu. Yıl öğrencilerinden oluşan bu mehter takımı da, Pazaryolu Halkının gönlünde taht kuracaktır. Bu Proje İlçemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Bu proje ile ecdadımızı en iyi şekilde anlattığımıza inanıyoruz. Çünkü ecdadımızın geçmişi çok parlak, bu nedenle geleceğimizin aynası olmalıdır.” dedi.

Pazaryolu 75. Yıl YİBO öğretmenleri ise “Pazaryolu 75. Yıl YİBO olarak, Pazaryolu Kaymakamı Sayın Mehmet Soğukpınar’ın destekleriyle hazırlanan bu proje kapsamında, ilçemizde ilk defa düzenlenecek olan bu çalışmanın sosyal etkinlikler çerçevesinde, hem öğrencilere hem de Pazaryolu halkına yönelik hayırlı bir çalışma olacağına inanıyoruz. Bu projede maddi ve manevi anlamda yanımızda olan Sayın Kaymakamımız Mehmet Soğukpınar ve Belediye Başkanımız Recep Kaplan’a sonsuz teşekkür ederiz” dediler.

Daha sonra Mehteri başarıyla sergileyen öğrenciler İlçe Kaymakamı Mehmet Soğukpınar tarafından ödüllendirildi.

KÖY ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI GÖSTERİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 12:39:00
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 16:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?