19
Mayıs
2024
Pazar
ŞENKAYA - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Evini yapana yardım

 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da 1999 yılında meydana gelen depremde evini kaybeden vatandaşlar için hazırlanan "Evini Yapana Yardım" projesine özel önem verdiğini bildirdi.

Bakan Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında deprem mağduru vatandaşlar için ayrılan ödeneklerin planlaması ve dağıtımının çok önemli olduğunu dile getirdi. Bakan Akdağ, açıklamasında şunları kaydetti:
"Erzurumlu hemşehrimizin tüm sorunlarının takipçisi olmayı sürdüreceğiz. İlimizde deprem felaketinde yaşanan can kaybını geri getirme şansımız yok. Ancak evini kaybeden mal kaybına uğrayan hemşehrilerimizin mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması noktasında elimizden gelen çabayı sarfediyoruz."

Depremde 71 yerleşim merkezinde bin 240 konutun yıkıldığını ve 235 konutta orta derecede hasar oluştuğunu ifade eden Bakan Akdağ, Evini Yapana Yardım Projesi kapsamında mağdur vatandaşlara 2004 yılı itibariyle 1 trilyon 200 milyar ödeme yapıldığını kaydetti. Bakan Akdağ, yapılan bu ödemelerle Erzurumlu afetzede vatandaşların mağduriyetinin ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Şenkaya İlçesi’ne gönderilen 58 konteynırın Kandilli Beldesi’ne gönderildiğini belirten Bakan Akdağ, Şenkaya’da yaşayan 274 afetzede vatandaş için ayrılan 193 milyarlık ödeneğin de önümüzdeki günlerde hak sahiplerine ödeneceğini vurguladı.

ERZURUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 14:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut yalçın IP: 81.215.60.xxx Tarih : 14.09.2005 17:25:19
gerçektende proje şenkayadaki afet zedeler için büyük bir önem taşımaktadır bazı mütahitler bu projeden kendileri yararlanmak amacıyla köylüye herhangi bir açıklamada bulunmadan işi az bir masrafla 7milyara mal ederek köylüyü bu projeden mahrum atmeside gözden kaçmasın lütfen buna bir önlem alınsın iyi günler