17
Mayıs
2024
Cuma
ÇUKURCA - HAKKARİ

Acil Servis gibi çalışan sağlık ocağı

Hakkari Sağlık İl Müdürlüğü tarafından geçici olarak Çukurca İlçesi Sağlık Ocağı’na atanan Aziz Çakmakçı, Ayşe Güven ve Ferda Kaya isimli pratisyen doktorlar, İlçe Kaymakamlığı tarafından tıbbi malzeme sorunları giderilerek faal duruma getirilen sağlık ocağında, her türlü acil hastaya müdahalede bulunabildiklerini belirttiler. 24 saat açık olan ve acil servis hizmeti sunan ilk ve tek sağlık ocağının örnek olarak gösterilmesi gerektiğini ifade eden doktorlar, "Sağlık ocağında biz 3 pratisyen doktorun yanı sıra, ilçedeki 42 sağlık personeli de vardiyalı şekilde çalışarak 24 saat hizmet veriyor. Sağlık ocağımızda eczacı, röntgen teknisyeni, ebe, acil tıp teknisyenleri, laboratuar teknisyeni ve 2 ambulans şoförü görev yapıyor. Daha önce acil durumlarda ilçe halkı Hakkari Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi olabiliyorlardı. Şimdi ise burada tedavi oluyorlar. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza da bedava ilaç yardımında bulunuyoruz" diye konuştular.

Doktorların fedakarlığı sayesinde sağlık ocağının 24 saat hizmet verdiğini belirten İlçe Kaymakamı Ünal Coşkun ise, ilçede görev yapan personele azimli çalışmalarından dolayı birer teşekkür plaketi takdim edeceğini söyledi. Çukurca Sağlık Ocağı’nda 2 tam donanımlı ambulansın faal durumda bekletildiğini anlatan Coşkun, "Şu anda ilçede görev yapan doktor arkadaşlarımızın yakın bir sürede görevleri sona erecek. Ancak kendileri her zaman burada kalmak istediklerini vurguladılar. İlçede yaşayan vatandaşlarımıza çok büyük yardımları dokundu. Türkiye’de ilk kez bir sağlık ocağı, mesai saatinin bitiminden sonra acil servis hizmeti yapıyor. Duyarlı sağlık personellerine, halkım adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
İlçe sakinleri ise daha önce acil hastalarını Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürmek zorunda kaldıklarını ve bazen hastaların yolda hayatlarını kaybettiğini dile getirdiler. Sağlık ocağının hastaneleri aratmayacak şekilde hizmet vermesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, ilçe kaymakamı başta olmak üzere doktor ve sağlık personellerine teşekkür ettiler.

iha-çukurca
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 20:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?