20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇUKURCA - HAKKARİ

Arslan ailesi yardım bekliyor!

Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesinde ikamet eden 6 nüfuslu Arslan ailesi kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor. 

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan ve geçici köy koruculuğu yaparak ailesinin geçimini sağlarken astım hastalığına yakalanan baba Mustafa Arslan'ın hayatını kaybetmesiyle birlikte ailesi perişan oldu. Aç ve açıkta olan aileye Mehmetçik ve geçici köy koruculuları sahip çıkarak başlarını sokabilecek tek katlı bir ev yaptırdılar. 5 nüfuslu olan Arslan ailesinin çocukları İsmail (24) sara hastası, Recep Arslan (19) ise kas hastalığı nedeniyle ayağa kalkamezken, 3 kardeşleri ise imkansızlıklara rağmen eğitimlerini sürdürmeye çalışıyor. Hayırsever vatandaşların desteği ile ayakta duran Arslan ailesi kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor. 

Gözyaşlarına hakim olamayan anne Zarife Aslan, ailesinin içinde bulunduğu durumu İHA muhabirine anlatarak "Çocuklarımdan bir tanesi sara, diğeri ise kas hastasıdır. Özürlü raporu olmasına rağmen maaş alamamaktadır. 3 çocuğum ise halen okula devam ediyor. Onca imkansızlıklara rağmen çocuklarımı okutmayı sürdürüyorum. Hiçbir gelirimiz bulunmamaktadır. Komşularımız ve hayırsever vatandaşların yardımları ile ayakta duruyoruz. Engelli çocuğum Recep'e eğer bisiklet verilirse en azında günyüzü görecektir. Diğer oğlum İsmail ise küçük yaşta kafa üstü düştü ve maddi imkansızlıklar nedeniyle tedaviye götüremedik. Daha sonra da sara hastalığına yakalandı. Aile olarak perişan durumdayız. Hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Yerde sürüklenerek ihtiyaçlarını karşılayan Recep Arslan ise,"Bizler artık büyüdük, annemiz bize bakmaktan zorluk çekiyor. Sürüklenerek ihtiyaçlarımı karşılamaya çalışıyorum. Günyüzü görebilmem ve dolaşmam için bir akülü bisiklet istiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 18:34:16
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 17:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?