19
Mayıs
2024
Pazar
ÇUKURCA - HAKKARİ

Çukurca'da ağaç katliamı

Çukurca İlçesi’ndeki köylerde, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yasaklanan alanlarda meşe ağaçları kesilmeye devam ediliyor.

Çukurca İlçesi karayolu üzerindeki Üzümcü, Çimenli, Olgunlar, Taşbaşı ve Akkaya köylüleri, yasak alanlardan kestikleri meşe ağaçlarını şehirde rahatça pazarlıyor.

 Orman İşletme Müdürü Faruk Özbek ise bölgede görevli muhafaza memuru olmadığı için kontrol yapamadıklarını ifade etti. Yaş ağaçların şehre sokulmaması için İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptıklarını belirten Orman Müdürü Faruk Özbek, emniyet güçlerinin buna el koyması gerektiğini söyledi.

 Özbek, "Kurumumuzda sadece bir muhafaza memuru vardı. Ancak o da teknik kadroya geçti. Muhafaza memuru olmadığı için kontrollere çıkamıyoruz. Bezen Van’dan gelen muhafaza memurlarımızla il ve ilçelerde 24 saat yol kontrolleri yapıyoruz. Köylerde ağaç katliamının önüne geçmek için daha önce gündeme getirdiğimiz ’Her orman köyünde 3 korucu görevlendirilsin’ teklifi benimsenmelidir" dedi.

çukurca
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 14:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALTAY SÜLÜN IP: 85.99.173.xxx Tarih : 6.04.2005 12:45:10
EVET DĞA SEVERLERİN HEPSİ AĞAÇ KATLİYAMINA KARŞIYIZ ANCAK BU KONUYU BİR BOYUTLU DEĞİL YAPANLAR AÇISINDANDA DEĞERLENDİRMEK GEREKİR.ACABA NEDEN YAPILIYOR ORANIN HALKI AÇ KALDIĞI İÇİN,EVLERİNE GÖTÜRECEK EKMEK BULAMADIKLARI İÇİNDİR.KANITLANMIŞ BİRŞEY VAR AÇ VE EĞİTİMSİZ OLAN İNSAN HERŞEYİ YAPAR.BENCE NİÇİN AĞAÇ KESİLDİĞİNDEN ÇOK NEDEN KESİLDİĞİNİ DÜŞÜNMEMİZ GEREKİR.BU ÜLKEDE AĞAÇ KESİMİNE GELENE KADAR ÜZERİNDE DURULMASI GEREKEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER VAR.BİLMEM GÖRÜŞLERİME KATILIYORMUSUNUZ.SAYGILARIMLA