19
Mayıs
2024
Pazar
ÇUKURCA - HAKKARİ

Çukurca'da yabani hayvan katliamı

Çukurca İlçesi’nde avlanma kurallarına uyulmaması nedeniyle yabani hayvanların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Başıboş avlanmanın önüne geçilmemesi halinde hayvanların yok olacağını belirten İl Çevre Orman Müdürü Hüsnü Kınacı, ördek, keklik ve tavşan dışında avlanma yapanlara 20 milyar lira ceza keseceklerini söyledi. Kınacı, "Bazı kişilerin yasak olan hayvanları avladıklarını öğrendik. Bunları tespit etmek için çalışmalarımız sürmektedir. Avcılar sadece 1 tane keklik, tavşan ve ördek avlayabilirler. Fazla avlandıkları taktirde ise cezai duruma düşeceklerdir. Yaban keçisinin avlanması ise yasaktır. Avlayanlara 20 milyar lira para cezası verilecektir. Özelikle Çukurca bölgesinde yaban hayvanların kaçak avlandığı ihbarlarını alıyoruz. Yakaladığımız taktirde en ağır cezayı keseceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın bize yardımcı olmaları ve kaçak avlanma yapanları bize bildirmesi gerekir. İl Jandarma Komutanlığı’na da durumu bildirerek bize yardımcı olmalarını istedik" şeklinde konuştu.

Yörede büyük bir doğa katliamı yapıldığını belirten Yabani Hayvan Doğayı Koruma Derneği üyesi Halil Kurşun ise, özelikle nesli tükenen dağ keçisi katliamının yapıldığını ifade ederek belirli aralıklarla kontrole çıktıklarını ve avlanmaya gidenleri uyardıklarını söyledi.

Çukurca
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 14:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?