19
Mayıs
2024
Pazar
ÇUKURCA - HAKKARİ

Hakkari: Çukurca'da dayak skandalı...

Çukurca Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan doktorlar, adli rapor almak üzere Hakkari Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçtiler. Bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçmek üzere Hakkari Devlet Hastanesi’ne gelen doktorlar, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şube Sekreteri Mahmut Saklı ile görüşerek, konu hakkında bilgi verdiler. Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Galip Paydaş tarafından muayene edilen Dr. Aysun Tekeli, 10 gün iş yapamaz raporu aldı.


Dr. Tutkun Oğur, nişanlısı Aysun Tekeli’nin bilinmeyen bir nedenden dolayı Kaymakam Ünal Coşkun tarafından dövüldüğünü söyledi. Kaymakam hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Dr. Oğur, "Kaymakam Ünal Coşkun, beni ve nişanlım Aysun Tekeli’yi kamelyasına çağırdı ve biz de oraya gittik. Ancak bilinmeyen bir nedenle aniden nişanlım Aysun’un boğazını sıkarak dövdü. Ben de Kaymakamın elini nişanlımın boğazından çektim. Kaymakam bizleri tehdit ederek öldürteceğini söyledi. Kaymakam Coşkun, ’Kafanızı kopararak sizi göndereceğim’ şeklinde tehditler savurarak, bizlere küfür etti. Yöreye gelen doktorlara sahip çıkılması gerekirken, tam aksine kamu yöneticileri tarafından dövülüyor. Hastaneye adli rapor almak için geldik. Yarından itibaren ben 1 aylık yıllık iznim gereği, nişanlım da aldığı 10 günlük iş yapamaz raporu doğrultusunda izne ayrılacağız" şeklinde konuştu.

SES Hakkari Şube Sekreteri Mahmut Saklı ise Kaymakam Coşkun’un egolarını tatmin için çalışanlarına saldırmasını şiddetle kınadıklarını söyledi. Saklı, kaymakamın yetkilerini aşarak devletin verdiği görevi kötüye kullanması ile çalışanlarının yapabileceği hiç birşeyin olmadığını belirtti. Saklı, "Kaymakam 2 doktorumuzu kamelyasına çağırarak, hakaret ve tehditlerde bulunuyor. Kaymakam Coşkun, Dr Aysun’un boğazına yapışarak dövüp küfürler ediyor. Kamu çalışanlarının da can güvenliği olmadığı için, hiçbir şey yapamamışlar. Kaymakamlıkta bulunan polisler de olaya müdahale edemeyince, çalışanlarımız sağlık ocağına sığınarak sabaha kadar orada kalmışlar. Bu çalışanlarımızı savunmak lazım. Bu doktorlarımız, zor şartlar altında bölgede hizmet veriyorlar. Bunların hizmet vermelerini engelleyemeyiz, ancak özendirebiliriz. Devlet çeşitli kanunlar çıkartarak bölgeye özendirici çalışmalar yaparken, doktorlarımızın böyle bir olaya maruz kalmaları doğru birşey değildir. Bu olaylar, doktorların bölgede kaçmasına neden olur. Çalışanlarımız savcılığa başvurmuşlar, savcılık olayın araştırılmasını detaylı bir şekilde yapıyor. Mahkemenin açılması konusunda kendilerini devlet hastanesine göndererek uzman hekim raporu istemiş. Bu rapor da uzman doktor tarafından verilmiş. Bu doktorlarımız Valilik tarafından şu anda geçici olarak merkeze alınmışlar. Ancak bu doktorlarımızdan Tutkun Oğur yakında askere gidecek, nişanlısı Aysun ise uzmanlık sınavlarını kazanmış ve ileriki günler de buradan temelli ayrılacaklar. Doktorlarımız yarından itibaren izine ayrılıyorlar. Kaymakam, egolarını tatmin etmek amacıyla doktorları dövmüş. Oradaki tüm kamu çalışanlarının üzerinde bir baskı var. Kaymakam sürekli tehditler savurarak yanında silah taşıyor. Diğer çalışanlarımızda şu anda tedirgin durumdalar" şeklinde konuştu.

Kaymakamı Ünal Çoşkun da, doktorlarla sadece amir, memur ilişkisi içinde bir görüşme yaptığını, 2 doktorun son günlerde vatandaşlara karşı olumsuz bir tutum sergilediklerini iddia etti. Vatandaşın şikayeti üzerine doktorlarla görüştüğünü, ancak onları darp etmediğini belirten Coşkun, "Mesleki idari sorumluluğum çerçevesinde burada çalışanları uyarmam gerekiyor. Vatandaşlara karşı biraz daha olumlu davranmalarını istedim. İki doktorun da ilçedeki görev süresi 5 Ağustos’ta tamamlanıyor. Ancak gitmeden önce, bugüne kadar biriktirdikleri lakaytlığı vatandaşlara yansıtmak için bu yola başvurdular. İkisi de genç oldukları için duygusal davranıyorlar" dedi.


Doktorlar Tutkun Oğur ile Aysun Tekeli’nin izin süreleri bitiminde Hakkari merkezde görev yapacakları belirtilirken, Çukurca İlçesi’ne Vali Erdoğan Gürbüz’ün talimatı ile merkez 1, 2 ve 3 no’lu sağlık ocaklarından gönderilen 3 pratisyen doktorun göreve başladığı belirtildi.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 20:01:49
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 17:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?