19
Mayıs
2024
Pazar
ÇUKURCA - HAKKARİ

Hakkari yine sonuncu

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari'nin her yıl Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) son sırada yer almasının kader değil, haylazlık olduğunu söyledi. 

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, ildeki eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek için çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek, Hakkari'yi ÖSS ve OKS'de son sıradan kurtararak üst seviyelere yerleştireceklerini dile getirdi. Hakkari'nin sınavlarda son sırada yer almasının kader değil, haylazlık olduğunu ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, bu kötü tabloyu ortadan kaldırtmak gerektiğini belirtti. Bu kötü tablodan mutlaka kurtulacaklarını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "1 Eylül 2006 tarihinde okul müdürleri ve öğretmenlerle birlikte geniş kapsamlı bir toplantı yaparak eğitim sorununu ele alacağız. 

Bu gidişata artık dur dememiz lazım. Batıda okuyan çocukla doğuda okuyan çocuk aynı çağda yaşıyor. Öğretmenlerimizde sorun yok, okul yöneticilerimizde sorun var. Okul yöneticileri tavla, kağıt ve okey gibi oyunlar oynarsa tabi ki ilimizde sınavlarda son sırada yer alacaktır. Bundan sonra böyle bir şey istemiyorum. Mutlaka ilimizdeki eğitim kalitesini yükselterek ilimizi sonunculuktan kurtaracağız. Bunun için ne gerekiyorsa da yapmaya hazırız. 

Burada seviye tespit sınavları yaparak öğrencilerimizin kendilerini kontrol altında tutmalarını sağlayacağız. İleriki süreçte ilimize seviye tespit merkezi de kurmayı düşünüyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 18:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 88.226.219.xxx Tarih : 7.02.2007 22:07:52
"Öğretmenlerimizde sorun yok" demiş syn vali. bende diyorum ki ÖĞRETMEN YOK Kİ SORUN OLSUN syn vali çukurca mehmetçik dersane geldi sadece dersanenin dekorunu görmek için gelmişti onca yolu gelmesine ne gerek vardı ki resimleri çeker ona gönderirdik. jnd şht üst adn.. çukurca ç p lisesinde şuanda bile son sınıf öğrencileri branş öğretmenleri olmadığı için sıkıtı çekiyorlar