17
Mayıs
2024
Cuma
ÇUKURCA - HAKKARİ

İşsiz marangozlara kaymakamlık sahip çıktı

Yaklaşık 27 yıldır Çukurca’da yaşayan ve ustası oldukları marangozluk dalında iş ortamı olmadığı için boşta kalan Ömer Tetik ve Sezai Doğan, atölye hayallerine kavuştu.

 Çukurca İlçesi Kaymakamı Ünal Coşkun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yıllardır kapalı bulunan ve malzemeleri bozulan marangoz atölyesini tekrar faaliyete geçirerek, malzemeleri Gaziantep’te tamir ettirdiğini söyledi.

2 genci yıllardır hayallerini kurdukları ancak bir türlü çalışamadıkları atölyeye yerleştirdiğini belirten Ünal Coşkun, gençlere aylık olarak da maaş bağlandığını ifade etti. Coşkun, "İki gencimiz şu anda ilçenin ilk ve tek marangozları oldular. İlçenin bütün pencere mobilya ve doğrama ihtiyaçlarını karşılayan gençler, ayrıca piyasadan daha ucuz iş yaparak vatandaşları memnun ediyorlar. Kendi dalında bilgisi olan ve iş bulamayan gençlerimize yardımcı olarak, onlara iş imkanı sağladığım için çok mutluyum" dedi.


Gençler ise Kaymakam sayesinde hayallerindeki atölyeye kavuştukları için mutlu olduklarını belirterek, Kaymakam Ünal Coşkun’a teşekkür ettiler.

iha-çukurca
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 22:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?