19
Mayıs
2024
Pazar
ÇUKURCA - HAKKARİ

Kadınlar çamaşır makinasıyle tanıştı

Hakkari Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bağlar Toplum Merkezi'nde, kadınlar hem çamaşır makinesini kullanmayı öğreniyor hem de ilk kez çamaşırlarını makineyle yıkama şansı buluyor. 

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1995 yılında Çukurca İlçesi'nin değişik köylerinden göç ederek Bağlar Mahallesi'ne yerleşen göçer kadınlar, ilk kez çamaşır makinesiyle tanıştı. Daha önce çamaşırlarını leğende elle yıkayan kadınlar, uygulanan proje sayesinde çamaşırlarını artık makinede yıkamaya başladı. Toplum merkezinde çamaşırlarını yıkayan kadınlardan Emine Can ile Leyla Özbek, evlerinde çamaşır makinesi olmadığı için daha önce kirlenen çamaşırlarını leğende elle yıkadıklarını bildirerek, başlatılan proje sayesinde ilk kez çamaşır makinesiyle tanıştıklarını ve elbiselerini burada yıkadıklarını kaydetti. Maddi durumları iyi olmadığı için çamaşır makinesi alacak güçte olmadıklarını belirten kadınlar, "Bizler toplum merkezinde açılan okuma-yazma kursu başta olmak üzere birçok kursa katılıyoruz. Kursa katılan kadınlar olarak projeden yararlanarak çamaşırlarımızı toplum merkezine getirerek makinede yıkıyoruz" şeklinde konuştu. 

Hakkari Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selahattin Keskin ise, bölgede meydana gelen olaylardan dolayı köylerinden göç ederek Bağlar Mahallesi'ne yerleşen ve çamaşır makinesi alamayan kadınların, çamaşırlarını daha önce elle yıkadıklarını söyledi. Bir süre önce İstanbul'da bulunan bir beyaz eşya firması tarafından kendilerine 10 makine gönderildiğini aktaran Keskin, "Toplum merkezi bünyesinde açtığımız çeşitli kurslara katılan kadınlar, 'Çamaşırlarımı Yıkarken de Öğrenebilirim' projesinden yararlanarak çamaşırlarını burada yıkıyor. Sadece eğitim kurslarımıza kayıtlı bayanlar çamaşırlarını makinede yıkayabiliyor. Bilgilendirici kurslara katılan kadınlara beraberinde getirdikleri çamaşırlarını yıkamaları için de yardımcı oluyoruz. Bu proje sayesinde bayanlar çamaşırlarını yıkatmanın yanı sıra çamaşır makinesini de kullanmayı öğreniyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 17:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?