18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇUKURCA - HAKKARİ

Kilim kursu açıldı

Hakkari’de bir müteşebbis tarafından Çukurca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde kurulan kilim atölyesi, Vali Erdoğan Gürbüz’ün de katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Törene Çukurca Belediye Başkanı Yaşar Turan, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen, İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, Bayındırlık ve İskan Müdürü Erkan Ömeroğlu, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan İsra Kilimcilik Limited Şirket Müdürü Behçet Kanat, Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi olan işsizliğin Hakkari’de de hat safhaya ulaştığını söyledi.

Sanayi ve fabrikaların olmadığı ilde istihdam alanları oluşturmanın oldukça güç olduğunu belirten Kanat, müteşebbislerinde yok denecek kadar az olduğunu kaydetti. Türkiye İş Kurumu Hakkari İl Müdürlüğü ile Özelleştirme Sosyal Destekleme Projesi (ÖSDP) kapsamında 17 genç kıza yönelik olarak kilimcilik dalında bir kurs açtıklarını vurgulayan Kanat, 6 ay sürecek kurs süresince finansmanının yüzde 70’nin İş Kurumu Müdürlüğü’nce karşılanacağını anlattı.

Kanat, "Kurs sonunda 10 tane kursiyeri istihdam edeceğiz. Buna benzer kurslar açılması hem kalifiyeli eleman yetiştirme hem de ailelere ekonomik olarak da bir katkı sağlayacağı kanısındayım. Genç kızlarımıza aylık 200 YTL ücret ödeyeceğiz. Yöre insanımızın temel kültürü olan kilimciliği yaşatarak 17 kursiyerin yüzünü güldürdüğüm için çok mutluyum.

Bize bu projede desteğini esirgemeyen Çukurca Kaymakamı Ünal Coşkun’a teşekkür ediyorum" dedi. Vali Erdoğan Gürbüz ise, 17 kişiye iş ve aş imkanı sağlayan girişimciye teşekkür ederek, işsizlik sorunu çözümünün devlet kapısından işçi ve memur olmakta olmadığını söyledi. Kalkınmanın lokomotifinin ticaret olduğunu dile getiren Gürbüz, bir kişiye bile iş veren kimsenin kendileri için mukaddes olduğunu dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurulan kilim atölyesinin açılışını Vali Erdoğan Gürbüz ve Çukurca Kaymakamı Ünal coşkun birlikte yaptı. Vali ve beraberindeki davetliler daha sonra kilim atölyesini gezerek kızlarla bir süre sohbet etti. İsra Kilimcilik Limited Şirket Müdürü Behçet Kanat tarafından açılan kilim atölyesinde 17 genç kızın çalışacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 16:07:13
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 16:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?