18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇUKURCA - HAKKARİ

Kış ortasında baharı yaşayan köy

Doğu Anadolu Bölgesi’nde olumsuz kış şartları yüzünden onlarca köy yolu kar yağışı yüzünden halen ulaşıma kapalı bulunurken, Hakkari’nin Kazan Köyü’nde ise bahar havası yaşanıyor.

Çukurca İlçesi’ne bağlı Kazan Köyü sakinleri, sıcak havaları fırsat bilerek çadırlarda kalıyor, tarlalarını sürüp buğday ekiyorlar. Terör olayları yüzünden 10 yıl önce boşalttıkları köylerine 2 yıl önce sadece 10 ailenin döndüğünü, bunlardan bir bölümünün çadırlarda, bir bölümü ile onardıkları evlerinde kaldığını belirten vatandaşlar, huzur içinde yaşadıklarını anlattılar. Köylerine şimdiye kadar çok ender kar yağdığını, sadece yüksek dağlarda kar gördüklerini anlatan Kazan Köyü halkı, tarlalarının büyük bir bölümünü şimdiden yaz aylarına hazırlayıp buğday ekmeye başladıkları belirtildi.

Kazan Köyü sakinlerinden Süleyman Gül, köylerine yakınlığıyla bilinen Meşelli ve Cevizli köylerine kar yağmasına rağmen köylerinde ise daha kar yağışı yaşanmadığını bahar havası yaşandığını söyledi.

Bazı köylüler ise kardan dolayı çevrelerindeki birçok köyün yollarının halen kapalı olduğunu, kendilerinin ise çadırda kalarak tarım alanlarını ektiklerini ifade ettiler.

hakkari
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 12:43:27
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 17:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?