19
Mayıs
2024
Pazar
ÇUKURCA - HAKKARİ

SHP Çukurca Adayı Güneş: AKP kadınlara verdiği sözü yerine getirmemiştir

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Çukurca Belediye Başkan Adayı Necibe Güneş, "AK Parti Hükümeti kadınlara verdiği sözü yerine getirmemiştir. Şuana kadar feodal yapı ve aşiretçilik anlayışı ile başa gelen belediye başkanları halkı dolandırmaktan başka bir iş yapmamışlardır" dedi.
SHP'nin Çukurca İlçesi'nde düzenlediği mitingine katılmak üzere sabah saatlerinde Hakkari'den hareket eden yüzlerce araçlık konvoy öğle saatlerinde ilçeye ulaştı. Aramalardan geçirilen kalabalık belediye ve kaymakamlık arasında bulunan caddede toplandı. Mitingde konuşan SHP Çukurca Belediye Başkan Adayı Necibe Güneş, 2 gün önce AK Parti Milletvekili Fehmi Öztunç'un, "Töre gereğince kadınların aday olmasının yanlış olduğu" yönündeki açıklamalarını kınadığını söyledi. Güneş, "AK Parti hükümeti kadınlara verdiği sözü yerine getirmemiştir. Şuana kadar feodal yapı ve aşiretçilik anlayışı ile başa gelen belediye başkanları halkı dolandırmaktan başka bir iş yapmamışlardır. 29 Mart sabahı ilçede yep yeni bir güneş doğacaktır" diye konuştu.
DEHAP Merkez Kadın Kolları Yöneticisi Şükran Gürbüz, DEHAP Hukuk Danışmanı avukat Hamit Geylani, DEHAP İl Başkanı Musa Çiftçi birer konuşma yaparak yerel seçimleri kazanacaklarını savundular. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı miting olaysız sona erdi.
Bu arada mitingi izlemek için ilçeye gelen muhabirler, polisler tarafından bir süre engellendi. Görüntü almaya çalışan Yüksekova Haber Gazetesi'nde çalışan bir muhabirin ise kasetlerine el konulduğu belirtildi. Gazeteciler, 2 saatlik aradan sonra kimlik bilgileri alınarak miting alanına girdiler.
HAKKARI - IHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 00:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?