15
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇUKURCA - HAKKARİ

Sınırda Nevruz kutlamaları

Çukurca ilçesinde Nevruz kutlamaları, Kaymakamlık ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen etkinliklerle başladı. 

Sabah saatlerinde Irak sıfır noktasında bulunan ilçede, Kaymakamlık tarafından düzenlenen kutlamalar Cumhuriyet Caddesi üzerinde, DTP İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği kutlamalar ise Yeşil Çeşme Caddesi üzerinde bulunan Halk Eğitim Merkezi önündeki alanda başladı. 

Cumhuriyet Caddesi üzerinde jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan kutlamalarda çocuklar Türk bayraklarıyla alana giriş yaparken, bazı çocukların ise askeri kıyafet giydiği gözlendi. 

Kutlamaya İlçe Kaymakamı P. Ayhan Akpay, Belediye Başkan Vekili Ahmet Dündan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Taner Şahin, Hakkari'de gelen misafirlerle kamu kurum ve kuruluş amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Cami minarelerinden yapılan anonslarla vatandaşlar kutlamalara davet edildi. Kutlamalarda bin kişiye tavuk döner ve pilav ikram edileceği ve İlçe Müftüsü Adnan Zeki Bıyık'ın da bir konser vereceği belirtildi. 

DTP'nin düzenlediği kutlamaların ise, Halk Eğitim Merkezi önündeki alanda olaysız bir şekilde sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 15:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet eroğlu IP: 212.58.16.xxx Tarih : 11.05.2007 02:57:22
99/2001 yıllarında askerlik görevimi 8.jandarma komando taburunda yaptım gerçekten çok güzel günlerim ve anılarım oldu çukurca halkına terörsüz huzur ve mutluluklar dolu yıllar ve seneler diliyorum