20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇUKURCA - HAKKARİ

Yalancı bahar yaşanıyor

Hakkari'de aynı anda dört mevsimin bir arada yaşanması yöre halkını şaşkına çevirdi.

Hakkari ve Yüksekova kar ile mücadele ederken Şemdinli ve Çukurca'da yalancı bahar yaşanıyor. Şemdinli ilçesinde yaşanan yalancı bahar ilginç görüntülere sahne oluyor.


Bölgede yaşanan mevsim farklılığı herkesi şaşırtıyor. Her yıl bu mevsimde yerde metrelerce kar olan Hakkari'nin, birbirine 50 kilometre uzaklığında bulunan Yüksekova ile Şemdinli ilçelerinde çok farklı iklimlerin görülmesi şaşkınlıkla karşılanıyor. Yüksekova'da çetin kış şartları ile mücadele edilirken Şemdinli'de vatandaş piknik yapıp balık tutuyor. Yüksekova'da sıcaklık sıfırın altında 30 derece iken Şemdinli'de soğuklar ancak sıfırın birkaç derece altında seyrediyor.


Şemdinli'nin Irak sınırına yakın Derecik bölgesindeki köy yolları asfaltlanması ve yapılan alt yapı çalışmaları ilginç bir gelişmenin yaşanmasına sebep oldu. Yol üzerinde yapılan köprüyü işletmeye dönüştüren bir köylü, kışlık bir kahvehane açtı. 10 nüfuslu Selim Yücel adlı köylü, yaşanan yalancı baharı fırsat bilerek Şemdinli Derecik yolu üzerinde Bağlar Köyü Muş mezrası altında bulunan Muş Şelalesi'nin güzelliğini kullanarak yol altında geçen köprüyü dinlenme yeri yaptı. Hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte Selim Yücel adlı vatandaş, karayolu altında geçen köprünün her iki tarafını önce naylonla kapattı, ardından köprünün altına soba kurup çay satmaya başladı. Hiçbir masrafı olmayan ama etrafı güzelliklerle dolu dünyanın en ilginç kahvehanesi, görenleri hayrete düşürüyor. Köprüaltı kahvehanesinden günde 20-30 YTL para kazanan Yücel, müşterilerinin köprü altı ortamını çok sevdiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 11:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?