19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

3 öğretmene idari soruşturma

Yüksekova'da 3 asker öğretmenin, yarı yıl tatili öncesi izin almadan memleketlerine gitmesi üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yüksekova'nın İran sınırında bulunan Güvenli Köyü İlköğretim Okulu'nda asker öğretmen olarak görev yapan Asım Satılmış, Serkan Sipahi ve Bülent Kılınç isimli öğretmenlerin yarı yıl tatiline 2 hafta kala izin almadan memleketlerine gittiklerinin belirlenmesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

Yetkililer, köyde yaptıkları araştırma sonunda öğretmenlerin 23 Aralık tarihinde memleketlerine gittiğini, o tarihten itibaren derslere okulda kalan diğer vekil öğretmenlerin girdiğini tesbit etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş'un telefonla arayarak uyardığı öğretmenlerin, görevlerine dönmedikleri öğrenildi. Görevlerine dönmeyen öğretmenlerle ilgili raporun hazırlanarak Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirten Anuş, idari soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Köylerinde okul olmadığı için her gün 3 kilometre yürüyerek geldiklerini belirten Ferdi Cindal ve Resul Seviş isimli öğrenciler, "Bizler bir şeyler öğrenmek için bu zahmetlere katlanıyoruz. Ancak sadece 3 ve 4'üncü derslere yetişiyoruz. Çoğu zamanda öğretmenlerimiz ilçe merkezinde olduğu için ders yapmadan geri dönüyoruz. Şimdi de okulların kapanmasına haftalar kala Türkçe, Matematik ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerimiz çekip gitmişler. Okul müdürümüz yok. Onun yüzünü dahi görmedik tanımıyoruz. Biz böyle mi okuyacağız, bizim suçumuz ne? " diye tepkilerini dile getirdi.

Güvenli Köyü sakinleri ise öğretmenlerin eğitim öğretimin devam ettiği bir dönemde memleketlerine gitmelerine tepki göstererek, "Öğretmenlerimiz 2 haftadır kayıplar. Çocuklarımız okula gittikleri gibi geri dönüyorlar" dediler.

Yüksekova İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar ise "İzinsiz ayrılan kim olursa olsun gereken işlemleri yapacağım. Giden öğretmen arkadaşlar yanlış yapmışlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 15:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?