31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Yüksekova kar altında

Yüksekova ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı günlük hayatı ve ulaşımı felç ederken, Türkiye-İran uluslararası karayolunda 60 araç mahsur kaldı.

Etkisini sürdürerek devam eden kar yağışı Yüksekova ilçesinin çevre il ve ilçelerle bağlantısını kesti. Kar esaretinde kalan ilçede evlerinden dışarı çıkan vatandaşlar büyük zorluklarla yürürken, araçlar kar altında kaldı. Kar, fırtına, tipi ve sisin etkili olduğu ilçe merkezinde ulaşım büyük zorluklarla sağlanırken, bütün köy yollarının ise ulaşıma kapandığı belirtildi. Yüksekova-Şemdinli karayoluna çığ düştüğü için ulaşım sağlanamazken, bölgedeki vatandaşların evlerinden dışarı çıkamadığı bildirildi.

Aşırı kar yağışı ve olumsuz hava koşulları yüzünden Türkiye-İran uluslararası karayolunda 60 aracın mahsur kaldığı belirtildi. Esendere Sınır Kapısı karayolu üzerindeki Dilezi Geçidi'nde mahsur kalan araçların saatlerce kurtarılmayı beklediği belirtilirken, İran'dan gelen onlarca TIR'ın da bölgede mahsur kaldığı öğrenildi.

Olumsuz hava koşulları yüzünden bölgede karla mücadele çalışmaları yapılamadığı için mahsur kalan araçların kurtarılamadığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 16:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?