18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Atanma şaşkınlık yarattı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Kaymakamı Aytaç Akgül'ün, alınan ani bir kararla Muş'un Bulanık İlçesi'ne atanması ilçede şaşkınlıkla karşılanırken, Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, bunu beklemediklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, Kaymakam Akgül'ün çok sempatik, beyefendi ve iyi niyetli bir insan olduğunu belirterek, "Kendisi geldiği günden beri halk arasında, çarşıda rahat gezen, sorunları soran, araştıran bir idareciydi. Halk da onu iyi tanımaya başlamıştı. Aslında Yüksekova Kaymakamı, yaşanan psikolojik ortamın kurbanı oldu. Onun için büyük bir şansızlık oldu. Madem bir değişiklik yapılacaktı, genel bir değişiklik yapılmalı, sıra en son kaymakamlara gelmeliydi.

Gitmesi gerekenler daha farklı kişilerdi. Belki de hükümet burada farklı bir mesaj vermek istedi. Bu şekilde olayların faturası kaymakamlara kesilmiş oldu. Oysa hiç de öyle değildi. Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, olaylar esnasında kaymakamların inisiyatiflerini eline alınca Yüksekova ve Şemdinli Kaymakamları seyirci gibi kaldı. Öyle sanıyorum ki her iki kaymakam da en son gitmesi gereken kişilerdi" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 05:52:20
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 05:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?