1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

CHP lideri Yüksekova'da

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ülkede hiçbir ayrım yapılmadan köküne kökenine bakılmadan, bütünlük ve beraberlik içerisinde yaşanması gerektiğine inandıklarını belirterek, "Ayrışmadan, bölünmeden, parçalanmadan el ele kardeşçe birlikte yaşamak istiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi ziyaretinin ardından helikopterle Yüksekova İlçesi'ne geçti. Baykal, ilk olarak Yüksekova Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkanı M. Salih Yıldız'ı, daha sonra İlçe Kaymakamlığı'nda Kaymakam Uğur Kalkar'ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Daha sonra hükümet konağı önünde toplanan halka hitap eden Deniz Baykal, son günlerde yaşanan acı ve üzüntü verici olaylar dolayısıyla geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için Yüksekova'ya geldiğini söyledi.

Herkese 'Geçmiş olsun' ve 'Başsağlığı' dileklerini sunduğunu belirten Baykal, "Allah bir daha böyle üzüntüler yaşatmasın. Biz bu memlekette hiçbir ayrım yapılmadan köküne kökenine bakılmadan hepimizin kardeşçe bütünlük ve beraberlik içerisinde yaşanmasının gerektiğine inanıyoruz. Herkesin kimliğine, hakkına, hukukuna, insan haklarına, özgürlüklerine, saygı gösterilerek ama ayrışmadan, bölünmeden, parçalanmadan el ele kardeşçe birlikte yaşamak istiyoruz" dedi.

Bu anlayışlarını bozabilecek olumsuzluklar karşısında her birlikte gereken yerde gereken zamanda düşüncelerini söyleyeceklerini anlatan Deniz Baykal, şöyle konuştu:

"Bakın bu bütünlüğümüzü bozabilecek bir yanlışlığı bu bölgede ortaya çıkmış olarak düşündük. Ve buna karşı tavır takınmak için koştuk aranıza geldik. Bu yanlışlıklar karşısında sizlerle el ele beraberiz. Bu yanlışlığı kabul etmiyoruz. Yanlışlıkları yapanlardan hesap sorulsun istiyoruz. Hak sorulsun, hesap adalet yerini bulsun istiyoruz. Bunu da düşmanlık duygusuyla kin ve husumetle intikam duygusuyla söylemiyoruz. Bunu bir daha böyle olaylar olmasın diye söylüyoruz. Bir daha böyle acılar yaşanmasın diye söylüyoruz. Artık yeter bu bölgede herkes bunca acı çekti. Artık acı dönemini bitirelim artık kardeşçe yaşayalım. İşsizlik diz boyu. Vatandaş çok büyük geçim zorluklarıyla karşı karşıya. Geçimini karşılamak için bin bir tehlikeyi göze almak zorunda. Bunları çözelim, bizi birbirimize düşürecek tertiplere alet olmayalım. Biz bin yıldan beri bir aradayız. Et ve tırnak gibi kaynaşmışız. Biz bir milletiz. Bu milletin bir parçası Hakkari ise bir parçası da Antalya'dır. Ben kendimi ne kadar Antalyalı sayıyorsam, sizin de kendinizi benim kadar Antalyalı sayma hakkınıza saygı gösteriyorum, değer veriyorum. Benim Antalya'da pek çok Hakkarili hemşehrim var. Onlarla beraberiz. Beraber siyaset yapıyoruz. Bu memleketi birlikte paylaşıyoruz, birlikte yaşıyoruz bu daima böyle olacak. Bu düzeni bozmak bu kardeşçe ilişkiyi sarsmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Nereden gelirse gelsin bu kardeşliği bozma girişimi karşısına çıkacağız. Bazıları ben bütünlüğü sağlayacağım diye haksızlık yaptığı zaman ona karşı çıkacağız. Bazıları gerçekten bütünlüğü dağıtmak için birtakım çalışmalar yapar, ona da karşı çıkacağız. Barış ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Birbirimize saygı gösterilsin istiyoruz. Bu memleket bizim el ele vermek kardeşçe yaşamak istiyoruz."

Baykal, olayları sırasında Hakkari Milletvekili Esat Can'ın bölgede olmasının çok büyük bir şans olduğunu belirterek, "Bu olayların çok tehlikeli istikametlerde gelişmesini onun yerinde müdahalesi engellemiştir. Ve gerçekten çok büyük bir görev yapmıştır. Esat Canan, Hakkari'ye sahip çıkmıştır, Şemdinli'ye sahip çıkmıştır, Yüksekova'ya sahip çıkmıştır. Hukuka sahip çıkmıştır, anayasaya sahip çıkmıştır, devlete sahip çıkmıştır. Ve birliğimize, bütünlüğümüze, kardeşliğimize sahip çıkmıştır. Ne mutlu böyle bir milletvekiliniz var. Ben sevgili Esat Canan'a da teşekkür ediyorum. Böyle bir milletvekiliniz olduğu için sizi de yürekten kutluyorum" diye konuştu. Baykal, konuşmasının ardından helikopterle Hakkari il merkezine geçti.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 16:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?