18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Korsan radyo iddiası

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, korsan yayın yaptığı iddia edilen 'Radyo Ova'nın nerede, nasıl ve kim tarafından işletildiğinin belli olmaması, herkesi şaşkına çevirdi.

Sadece Türkçe ve siyasi olmayan müzik parçaları çalan ve son derece profesyonelce yayın yapan radyonun RTÜK'ten yayın izni alıp almadığı da bilinmiyor. Korsan olduğu iddia edilen Radyo Ova'nın yayınları, ilçe merkezindeki radyo sahiplerini harekete geçirdi. Yüksekova'da yasal olarak yayın yapan 'Doğu Radyo'nun sahibi Kemal Arslan, bölgede birçok alanda olduğu gibi yayıncılık anlamında da ciddi sıkıntılar yaşanmakta olduğunu savunarak şunları söyledi:

"Yasalar ve RTÜK adeta hiçe sayılıp korsan dediğimiz radyo yayını yapılmaktadır. Bir süre önce FM bandı 93.5 frekansı üzerinden yayına başlayan 'Radyo Ova' bu konudaki sıkıntıyı doğrulamıştır. Emniyet teşkilatının bu konuda bilgisi yoktu. Şikayetim üzerine kendilerinin tespit çalışmaları başladı. 3984 sayılı RTÜK Yasası'nda belirtildiği gibi yeni radyo ve televizyon yayınlarına yasal kısıtlamalar getirilmiştir. Mevcut kanun değişmedikçe yeni radyo-televizyon açmak suçtur. Bu ve buna benzer yasal olmayan girişimler, yarın bir başkası için de emsal teşkil edebilir.

Bu konuda yetkililerin gerekli girişim ve işlemleri yapmalarını bekliyorum. Kanunlara aykırı bir şekilde kurulmuş ama maalesef yayın yapmaya devam eden söz konusu radyo, insanların hukuka ve kanunlara olan güvenlerini sarsmaktadır."

Konuyla ilgili soruları cevaplandıran Kaymakam Uğur Kalkar ve İlçe Emniyet Müdürü Ergin İşler ise ilgili yayından yeni haberdar olduklarını ve hemen araştırmaya başladıklarını belirterek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 01:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?