3
Mayıs
2024
Cuma
IĞDIR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Iğdır Üniversitesi

Tarihçe

Iğdır Üniversitesi'nin tarihçesi Iğdır Meslek Yüksekokulu'na dayanır. 1995 yılında Kafkas Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Iğdır Meslek Yüksekokulu, o yıl sadece İşletmecilik bölümüyle, 20 öğrencisine 16 okutman 1 hizmetli 1 memur ile hizmet vermekteydi.

Hızla büyüyen Iğdır MYO kısa sürede 8 örgün 5 ikinci öğretim programıyla 1500'ü aşkın öğrenciye hizmet verir hale geldi. 2001 yılından itibaren süren bir fakülte kurulması girişimleri 2006 yılında sonuç verdi ve değerli tarım alanlarına sahip ilimiz Kafkas Üniversitesi'ne bağlı olarak Iğdır Ziraat Fakültesi'ne kavuştu. Iğdır Ziraat Fakültesi yoğun faaliyetleri sonucu nihayet 2008 ÖSS kılavuzunda yerini aldı ve 30 öğrencisi ile eğitime başlarken 2008-2009 Öğretim Yılı'nda Iğdır Üniversitesi kurulması kararı alındı. Prof. Dr. İbrahim H. YILMAZ'ın rektör olarak atanması ile Iğdır Üniversitesi resmen hizmete başladı.

Akademik Birimler

Fakülteler

Ziraat Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
Mühendislik Fakültesi

Meslek Yüksekokulları

Iğdır MYO
Sağlık Hizmetleri MYO

Enstitüler

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü

İdari Birimler

ÖİDB
BİDB
 

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü Rıza Yalçın Cd.
Adres2 :Merkez/Iğdır
Posta Kodu :76000
Telefon :+90 - 476 - 226 1314 / 226 1023
Faks :+90 - 476 - 226 1139
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.