26
Mayıs
2024
Pazar
KARAKOYUNLU - IĞDIR

Asker adaylarına eğlence

IĞDIR'DA ASKER ADAYLARINA UĞURLAMA TÖRENİ

Iğdır'ın Karakoyunlu Belediyesi, 90/1 tertip 16 asker adayları için eğlence düzenledi. Asker adaylarının anneleri evlatlarının ellerine kına yaktı.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen eğlenceye Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziya Ali Delidaş, asker adayları, asker adaylarının aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşma yapan Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziya Ali Deliktaş, vatan görevinin kutsal bir görev olduğunu, askerlik çağına gelen her gencin bu şerefli ve namuslu görevi layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini söyledi. "Bizim hepimizin canı bu bayrağa, bu ülkeye feda olsun" diyen Başkan Delikdaş; "Bizler Çanakkale'de savaşarak bu

vatan için şehit olan dedelerin torunlarıyız. Aileleri çocuklarının ellerine kına yakarak bu vatana kurban olması için onları askere gönderecekler. Bu evlatlarımız bizim rahat uyumamız için 81 ilde hizmet edecekler. İnşallah askerlerimiz 15 ay görevlerini layıkıyla yerine getirerek ailelerinin yanına dönerler Allah askerlerimizin yardımcısı olsun" dedi.

Bu vatan için iki oğlunu askere gönderdiğini belirten duygulu asker annesi Nuriye Cihan ise; "Bir oğlum Şırnak'ta, asker bir oğlum da Bandırmada vatan görevi yapıyor. Biz asker anneleri olarak çok gururluyuz. Evlatlarımızı büyütüp onları vatanımızı korumak için askere gönderiyoruz bu bizim için büyük bir gururdur. Allah bütün annelerin çocuklarını korusun" şeklinde konuştu.

Asker adayı Erdi Dalga da ; "Askere gideceğim için çok mutluyum ama ailemden ayrılacağım için biraz üzüntülüyüm. İnşallah görevimizi hakkı ile yerine getirdikten sağ selim ailemin yanına dönerim" ifadesinde bulundu.

Karakoyunlu Belediyesi geleneksel olarak düzenlediği "Bey Başı" eğlence töreninde aileler müzik eşliğinde halaylar çekerken, asker adayı anneleri de askere gidecek evlatlarının ellerine kına yaktılar.

IĞDIR'DA ASKER ADAYLARINA UĞURLAMA TÖRENİ
IĞDIR'DA ASKER ADAYLARINA UĞURLAMA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 18:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?