23
Mayıs
2024
Perşembe
KARAKOYUNLU - IĞDIR

Belediye işçisine yüzde 12 zam

Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’nde belediye ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle çalışanların ücretlerine yüzde 12 zam yapıldı. Zammın ilk yüzde 6'sı ilk altı ay, ikinci dilim ise, ikinci altı ay için geçerli olacak.

Belediye İş Sendikası Başkanı Himmet Bozan ise, iki tarafında fedakarlık etmesi sonucu toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, "İşçilerimize daha iyi şartlarda yaşamaları için yüksek bir zam vermek isterdik, ama belediyemizin imkanları bellidir. Belediyeyi zarara ve zora sokmadan, asgari geçim standardını göz önünde alarak memur ve işçilere yüzde 12 zam verdik. Bu yüzde 12’nin yüzde 6’sı birinci altı ay, diğer yüzde 6’sı ikinci altı ay içindir. Çalışanların maaşlarını çocukları ve aileleriyle birlikte iyi günlerde harcamalarını, bunun yanında aldıkları paranın hakkını belediyemize emekleriyle ödemelerini istiyorum" dedi.

Iğdır, Kars, Ardahan Belediye İş Sendikası Başkanı Himmet Bozan ise, iki tarafında fedakarlık etmesi sonucu toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 13:11:41
Güncelleme :19 Ocak 2006 Perşembe 14:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?