20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARAKOYUNLU - IĞDIR

Fatma-ül Zehra'nın açılışı

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde vatandaşlar tarafından yaptırılan Fatma-ül Zehra Camisi hizmete açıldı.

29 Nisan 2007


Cami imamı Kazım Şıktaş, yaptığı açıklamada caminin 200 milyara mal olduğunu ve tamamının vatandaş tarafından karşılandığını dile getirdi.


Zülfikar köyü camisi imamı Ali Çalar'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan açılışta konuşan Iğdır Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu da:" Cami en güzel bir şekilde imar edilmiş ve hizmete açılıyor.Cin süresinin 18. ayetinde şöyle der: “Muhakkak ki; mescitlerimiz Allah'ındır. İlk mescit Kabe'dir. Bütün mescitler Kabe'nin şubesidir. Bu mescitlerin yapılmasında emeği geçenler mutlaka karşılığını bu dünyada olmasa da ahirette mükafatını alacaklardır. Bu camiye kim çivi çakmışsa mükafatını alacaktır. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur. Kim bir kuş yuvası kadar mescit ihsan ederse; karşılığında cennette bir saray alır. Cami ihya etmek ayrıdır. İhsan etmek ayrıdır. İhsan eder cami yaparsınız ama ihya etmedikçe hiçbir anlam taşımaz. Önemli olan bu camileri doldurup ibadet etmektir. Bu camii çok güzel yapılmış. Çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla güzel bir görünüm kazanacaktır. 23 yıldır müftüyüm. Ama böyle bir planlı bir şekilde yapılan geniş çevreli ve düzenli bir cami görmedim. Bu camiyi her zaman örnek göstereceğim." dedi.


Törende Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder de Karakoyunluları, bir yılda iki cami yaparak ibadete açmaları sebebiyle tebrik etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 13:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?