27
Mayıs
2024
Pazertesi
KARAKOYUNLU - IĞDIR

İdari birimler toplantısı

Iğdır’ın Karakoyun ilçesinde yapılan idari birimler denetim toplantısında Karakoyun Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, “İlçemizde genelinde 153 engelli vatandaş bulunmakta olup, Kaymakamlığımızca engelli vatandaşlarımızın tedavisine yönelik yeşil kart ve vakıf yardımları sağlanmaktadır” dedi.

Karakoyun Gazi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu(YİBO) salonunda gerçekleşen toplantıya Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Vali yardımcısı Tuba İnan, Iğdır Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şahin, Karakoyun, Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Karakoyun Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Karakoyun İlçe Emniyet Amiri Fahrettin İlker, il ve ilçe daire amirleri ve Karakoyun köy muhtarları katıldı.

Toplantıda eğitimin önemini hatırlatan Iğdır Valisi Karahisarlı; “Eğitim en önemli unsurlardan biridir. Siz değerli Muhtarlarımdan ricam kendi köylerinizde eğitimle ilgili Ailelere bu konuda duyarlı olmasıyla bilinçlendirin. Çocuklarımızın eğitimine çok önem vermelisiniz. Onları bir meslek sahibi yapmalıyız. Ülkeye en iyi hizmet etmek, çocuklarımızı eğitimine önem vermekle geçer. Bakın Japonya’ya Petrolu Yok. Madenleri yok. Ne yapıyorlar çocuklarını üç yaşından itibaren eğitime tabi tutuyorlar. Onun için teknolojileri gelişmiş. Ufak bir bilgisayar yapıyorlar Dünyanın parasına satıyorlar. Bu nedenle Ülkemizin kalkınması için her anlamda kendimizi yetiştirmemiz lazım. Kahvede boşa zaman harcayacakların, çiftçiyse tarım üzerine, hayvancılıkla uğraşıyorsa o alanda, yanı yaptığımız meslekleri bir Akademisyenden eğitim alarak işini yapması lazım” diye konuştu.

Karakoyun Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, 2008 yılı içerisinde Karakoyun ’da yapılan çalışmalarla hakkında bilgi vererek, “İlçemizde bütün köy yoları asfaltlama çalışması yapılmış bozuk hiçbir köy yolumuz yoktur. İlçemize bağlı bütün köylerimiz ile bağlı mezralarında içme suyu hattı yapılmıştır. İlçemiz merkezi 14 köyce dört mezrasının tamamında elektrik vardır. Asayiş durumu iyi seviyede olup genelde kasten yaralama, darp ve kız kaçırma olayları ile Iğdır Karayolunda meydana gelen trafik olayları harici önemli adli olay meydana gelmemiştir” şeklinde konuştu

Sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verin Çığ, “İlçemizde genelinde 153 engelli vatandaş bulunmakta olup, Kaymakamlığımızca engelli vatandaşlarımızın tedavisine yönelik yeşil kart ve vakıf yardımları sağlanmaktadır. Sağlık eğitimi kapsamında, cinsellik, güvenli annelik, hijyen kişisel bakım, menopoz, bilinçli ilaç kullanma ağız ve diş sağlığı, çevre sağlığı, ev kazaları, eğitimleri doktorlar ve hemşireler ve sağlık memurları tarafından verilmiştir” ifadesinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 11:25:19
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 11:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?