16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAKOYUNLU - IĞDIR

Iğdır bölgenin en huzurulu ili

Yaklaşık 1,5 yıldır, Iğdır'da hizmet veren İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, yaptığı basın açıklamasında kentin her konuda bölge illeri arasında huzur ve güvenin en sağlıklı il olduğunu söyledi.

Göreve başladığı günden beri Iğdır Emniyetine 25 adet hizmet aracı kazandırdığını belirten Çalkavur, her konuda Iğdır emniyet müdürlüğünün örnek kuruluş olduğunu kaydetti. İl Emniyet Müdürü Çalkavur, şöyle konuştu; "Iğdır'da göreve başladığımız günden beri huzur ve güven ortamının her gün biraz daha fazla sağlandığını rahatlıkla söylemek mümkün. Genel müdürlüğümüzle sıkı bir şekilde görüşerek, öncelikle kadro ve malzeme konusunda güçlendik. Emniyet Genel Müdürlüğümüz teknolojinin en son şeklini kullanıyor. Iğdır Emniyet Müdürlüğü olarak bu konuda bizde teknik alet gönderildi.

Iğdır'da göreve geldikten sonra Genel Müdürlüğümüzle yapığımız görüşmeler neticesinde İl Emniyet Müdürlüğümüze 25 adet çeşitli markalarda araç kazandırdık. Her gün devletimizin etkinliğini personelimiz halkla bütünleştirmek üzere üzerine düşeni eksiksiz olarak yapmaktadır. Iğdır'da göreve geldikten sonra Iğdırlılardan çok büyük destek gördüm. Destek görmeye de devam ediyorum. Bütün vatandaşlarıma bu konuda sonsuz teşekkür ediyorum. Bir konuda daha çok önemli bir iş yaptığımıza inanıyorum. TOKİ'den 240 adet lojman olarak kullanmak üzere konut aldık. Arkadaşlarımızın lojman sıkıntısı vardı. Bunu hallettik. Şehrin girişinde TOKİ'nin yaptırdığı konutları Emniyet teşkilatına kazandırdık. Bu konutlara taşınmak için sadece kanalizasyon sorunu var. Sağolsun Belediye Başkanımız yardımcı oluyorlar. Çevre düzenlemesi içinde belediyeden destek görüyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.

Bir önemli hizmette Iğdır'ın kanayan yarası olarak bilinen fuhuş konusunda çok büyük mesafe katettik. Bu konuda arkadaşlarımız gece gündüz canlarını dişlerine takarak çalıştılar. Bugün artık Iğdır fuhuşla anılan il konumunda çıkmış durumunda. Ben iddia ediyorum. Fuhuş çevre illerde bizden çok daha fazladır. Biz bu konuda asla taviz vermiyoruz. Gereken ne varsa hepsini yapıyoruz. Oteller kapatıyoruz. Bıkmadan, usanmadan fuhuş yaptıran otellerin üstüne üstüne gidiyoruz. Birimlerimiz kaçakçılık, terör konusunda da çok cansiperane çalışıyor. Iğdır bölgede huzur ili olmaya namzet dedik ve başardık. Bize gelen raporlar da bunu kanıtlıyor. Geçen sene en çok okul önlerinden şikayet geliyordu. Bu yıl, 24 tane birim amirimize görev verdik. Şehir merkezinde her okulu bir amirimize zimmetledim. Şimdi hiçbir problem yoktur. Terör konusunda geçen sene Polis Evinin yan tarafına konan bombalı saldırının ardından daha dikkatli oluyoruz. Şimdi bu konuda hiçbir problem yok. Kısaca biz huzur kentiyiz. Iğdır her konuda bölgenin incisi bir ildir. Tabi bunu her yönüyle Iğdır ve Iğdırlı vatandaşlarımız hak ediyor. İlimizin üç ülkeye sınır olması ayrıca önem arz ediyor. Kardeş kuruluş Jandarma teşkilatı ile de tam bir uyum içinde vatandaşın huzuru için ne gerekirse o yapılıyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun ve güvenlik kuvvetlerine her konuda güvensinler."

Emniyet Müdürlüğüne Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen daha plakası bile takılmamış araçları basına gösteren Çalkavur, bu araçların özellikle sivil çalışan şubelerin ekiplerine verileceğini belirterek, kazasız, belasız olarak Iğdır, halkına hizmet temennisinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 10:06:19
Güncelleme :24 Kasım 2007 Cumartesi 16:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?