19
Mayıs
2024
Pazar
KARAKOYUNLU - IĞDIR

Iğdır Karakoyunlu'da kavgalı köylüler barıştı

Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’ne bağlı Cennetabad Köyü’nde, 15 Ağustos’ta yapılan muhtarlık seçiminde aralarında kavga yaşanan köylüler, kaymakam ve belediye başkanları tarafından barıştırıldı.
Cennetabad Köyü’nde 15 Ağustos’ta yapılan muhtarlık seçiminde Kazım Yalçın muhtar olurken, Yılmaz Kızıl bir oy farkıyla seçimi kaybetti. Seçim sonrasında iki muhtarın yandaşları arasında kavga çıkmıştı.

Karakoyunlu Kaymakamı Faik Arıcan, Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Taşburun Beldesi Belediye Başkanı Rıza Kumtepe ve yörenin ileri gelen din adamları, kavgalı köylüleri barıştırmak için Cennetabad Köyü’nde dün biraraya geldi.


Cennetabad İlköğretim Okulu’nun bahçesine kurulan çadırda toplanan köylülere bir konuşma yapan Karakoyunlu Kaymakamı Faik Arıcan, "Ben 22 aydır Karakoyunlu İlçesi’nde görev yapıyorum. Muhtarlık seçimine kadar Cennetabad Köyü’nden asayiş konusunda bana bir tek şikayet gelmedi. Ancak geçen hafta yapılan muhtarlık seçimlerinde meydana gelen olaylar beni oldukça üzdü. Ben kaymakam olarak seçimden 3 gün önce köye geldim. Hatırı sayılır kişilere, seçimlerde herhangi bir hadisenin olmaması için telkinde bulundum. Hiç beklemediğim bir şekilde seçim sonrası çıkan olaylar beni üzdü. Sizler akrabasınız. Artık kırgınlığı geride bırakmalısınız. Olay olduktan sonra köyde jandarma bekletmeye başladık. Sanki bu köye PKK saldıracakmış gibi tedbirler almanın ne anlamı var. Artık saygın insanlar burada toplandığına göre dargınlığın hiçbir anlamı yoktur" dedi.


Demokratik usuller çerçevesinde yapılan seçimlere herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras ise, "Biz bu köyü çok seviyoruz. Adı üzerinde köyünüzün adı Cennetabad’tır. Yani güzel insanların yaşadığı köydür. Iğdır’da muhtarlık seçimleri bizleri kahretti. Bayat Köyü’nde de aynı kırgınlık var. Seçimler bir yarıştır. Sizler böyle birbirinizi kıracağınıza üretimde rekabet edin. 250 kilo buğday alacağınıza 500-750 kilo buğday almanın yarışını yapın. Artık bu saygın insanların huzurunda biraraya geldiğinize göre kırgınlık ve dargınlıkları geride bırakın" diye konuştu.


Barışma töreninde katılanlara baklava, meyve suyu ve çay ikram edildi. Köylülerin yanı sıra, muhtarlığı kazanan Kazım Yalçın ile bir oy farkı ile seçimi kaybeden Yılmaz Kızıl da birbirlerine sarılarak barıştı.

IĞDIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 12:23:30
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 12:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?