17
Mayıs
2024
Cuma
KARAKOYUNLU - IĞDIR

Iğdır'da ekili alanların yüzde 50 ila 90' ı zarar gördü.

Iğdır Valisi Halil Ulusoy, geçen hafta meydana gelen dolu yağışı nedeniyle ekili alanların yüzde 50-90 arasında zarar gördüğünü açıkladı.
Iğdır Valisi Halil Ulusoy makamında düzenlediği basın toplantısında, 9 Temmuz’da Iğdır ve çevresinde meydana gelen dolu yağışı ve şiddetli rüzgarın ardından hasar tespiti yapıldığını söyledi. Vali Ulusoy, Çakırtaş ve Kazancı İlköğretim Okullarının çatı bölümlerinin zarar gördüğünü, Karakoyunlu ilçe merkezinde 9 vatandaşın ev ve dükkan çatılarında, Zülfikar, Evci, Kazancı, Yüzbaşılar ve Tacirli Köylerindeki 18 vatandaşın evlerinin çatılarında ve bahçe duvarlarında hasar olduğunun tespit edildiğini belirterek, ekili alanlardaki hasar tespit çalışmalarının ise yüzde 95 itibariyle sonuçlandığını açıkladı.


Hububat, sebze ve şeker pancarı ekili alanlarda ve meyve bahçelerinde yüzde 50-90 arasında zarar meydana geldiğini kaydeden Ulusoy, "Karakoyunlu ilçe merkezi ve 4 köyünde, toplam 439 çiftçinin 15 bin hektarlık ekili alan hasar gördü. Bu arada tahrip olan 29 kilometre yol ile il merkezine bağlı 9 köy ve Karakoyunlu İlçesi’ne bağlı 5 köyün yolları onarıldı. Çavuşbahçe, Kazancı, Sarıçoban ve Zülfikar Köyleri ile yeniden telefon irtibatı sağlandı, TEK tarafından 189 abonenin abone bağlantısı yeniden yapıldı" dedi. Ulusoy ayrıca basın mensuplarını eleştirerek, "Benim yaptıklarımı yazabilirsiniz. Sizlerin yazma hakkı vardır; ama hakarete varan yazıları yazmak olmaz, onu da siz düşünürsünüz" diye konuştu.

iha-ığdır
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 16:35:32
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 12:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?