15
Mayıs
2024
Çarşamba
KARAKOYUNLU - IĞDIR

Nevruz için fidan dikildi

Iğdır'da Nevruz kutlamaları çeşitli etkinliklerle devam ediyor. 

Bir alışveriş merkezinde Nevruz sebebiyle bir kutlama programı yapıldı. Müşterilerine hazırladığı ve “Yeddi levin” olarak adlandırılan kuruyemişler ikram edilirken yumurta tokuşturma oyunu da yapıldı. Belediye Başkanı Nurettin Aras, katıldığı etkinlikte yumurta tokuşturarak kazandığı yumurtaları, yol çalışmalarında görevli işçilere dağıttı. 

Belediye Başkanı Nurettin Aras, buradaki kutlamada yaptığı açıklamada nevruz geleneklerini anlattı. Başkan Aras, :" Bugünlerde dostluğun,kardeşliğin, mutluluğun simgesi olan Nevruz’u büyük bir coşkuyla ilimizde kutlamaktayız." dedi. 

Nevruz kutlama programı çerçevesinde Karakoyunlu ilçesinde fidan dikim töreni yapıldı. Karakoyunlu Taşbağ mevkiinde yapılan fidan dikim töreninde Zülfikar köyü muhtarı Seferali Yaltı'nın getirdiği yumurtalar tokuşturuldu. Iğdır Vali Vekili Gökhan Gürbüzerol, Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, Karakoyunlu Kaymakamı A. Ferhat Özen, Iğdır Defterdarı Yaşar Kısa, SSK İl Müdürü Ali Avcı, Milli Eğitim Müdür Vekili Abbas Öcal, Çevre Orman Müdürü Taner Tazengün, AK Parti İl Başkanı Ömer Armağan fidan diktiler. 

Törenden sonra davetlilere Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş'ın hazırladığı kavurma yemeği ikram edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 10:47:20
Güncelleme :20 Mart 2007 Salı 11:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet SUNA IP: 85.105.11.xxx Tarih : 3.05.2007 01:55:34
slm ben afyon karahisar dan mehmet yaptığınız işi yürekten kutlar devamını gelmesini temenni aderim.bende bir TEMA vakfı üyesi olarak.bu ülkeyi ağaçlandırmaya çalışan herkeze teşekkür ederim.bence yapılacak en iyi iş.ayrıca sayın kaymakam beye saygılarımı sunarım çünki bir yıl makam şoförlüğünü yaptım.ve kendisi çok değerli bir kişiliğe sayip.işallah ilerde afyon VALİSİ olarak görürüz.saygılarımla mehmet SUNA