19
Mayıs
2024
Pazar
KARAKOYUNLU - IĞDIR

Nükleer Santrala tepki çığ gibi

Ermenistan’a en yakın sınır ilçesi olan Karakoyunlu İlçesi Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, yeniden çalıştırılmaya başlanan Metzamor Nükleer Enerji Santrali’nin kapatılmasını istedi.

Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Alican Köyü, bizim ilçenin Ermenistan-Erivan’la sınırı konumunda. Biz, Metzamor’un çalışıp çalışmadığını, her gün bacalarından tüten dumana göre anlıyoruz. Gözümüz her gün bu santralde. Metzamor, Temmuz ayından beri çalışmıyordu. Şimdi, ’ölüm bacaları’ yeniden tütmeye başladı. İlçe halkı tedirgin, her gün belediyeye gelip, tedbir alınmasını istiyorlar. Ben de bölgede yaşayan bir insan olarak, başta Uluslararası Atom Enerjisi Başkanı Muhammet El Baraday’i, Dışişleri Bakanlığı’nı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nu, Çevre Vakfı’nı ve çevreci örgütleri konuya daha fazla hassasiyet göstermeye davet ediyorum. Tedirginiz, buralar deprem kuşağında. O santral, irili ufaklı 150 kaza geçirdi" dedi.

Bölgede meydana gelebilecek bir depremde kötü sonuçlar ortaya çıkabileceğini anlatan Başkan Deliktaş, "1986 yılındaki Çernobil faciasından bu yana bölgede zaten kanser hastalığında ciddi artış var. Metzamor’un açtığı acıların boyutunu daha bilmiyoruz. İleriki yıllarda çıkacak" diye konuştu.

iğdır
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 15:40:37
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 12:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Yildirimci IP: 195.93.60.xxx Tarih : 5.08.2005 20:55:38
Türkiyenin ,Ermenistan arasindaki sinirkapilarinin acilmasinin sartlarinin biride bu saatli bombanin kapatilmasi olmali.