20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARAKOYUNLU - IĞDIR

Yaylaya değil okula

Iğdır Valisi Saim Saffet Kaarhisarlı, Karakoyunlu ve Aralık ilçelerindeki bazı okullara ziyaretler düzenledi. 

İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur'la birlikte gittiği Karakoyunlu Merkez Ahmet Ali Dönmez Lisesi, Aralık Lisesinde ve Aralık ilçesi Yukarı Çamurlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin okulun ilk haftası da okula gelmediğini görünce, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek'i arayarak İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantılar düzenleyip okullara öğrencilerin gelmesinin sağlanmasını istedi. 

Bazı köylerde öğrencilerin aileleri ile birlikte yaylaya gittiğini öğrenen Karahisarlı, " Bazı öğrencilerin yaylaya gitmesi, ailelerin yayladan dönmediği için çocukların okula gelememesini önemsememiz gerekir. Bu çocuklar eğitim öğretim olarak geri kalacaklardır. Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü olarak buna bir çare bulup çocukların diğer arkadaşlarının seviyesine getirmeliyiz. Gerekirse ek dersler yaparak bu çocukları da diğer arkadaşlarına yetişmesini sağlamalıyız" dedi. 

Eğitim Öğretim yılının başladığı ilk haftada kapalı ve öğretmensiz okullarının bulunmadığına dikkat çeken Vali Karahisarlı :" Öğretmen ve okul konusunda sıkıntımız yok. Öğretmen konusunda ufak tefek eksiklerimizi, eğitim fakültesi mezunu öğretmen olarak atanmamış eğitmenlerle telafi ettik. Tek sıkıntımız yaylada bulunan öğrencilerin okula gelmemesidir. Onun için eğitim camiamız, gerekli tedbirleri bu günden itibaren alacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 12:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?