22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ağrı'ya tırmanan dağcılara yemek

Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Zafer Bayramı'nda "Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı"nı gerçekleştiren dağcılar için bir yemek verdi.

Yemeğe Başkan Ziyatali Deliktaş'ın yanı sıra AKP İl Başkanı Ömer Armağan ve yönetim kurulu üyeleri, Aralık Belediye Başkanı Muharrem Kumtepe ile dağcılar katıldı.

Yemekte konuşan Başkan Deliktaş, "30 Ağustos Zafer Bayramı ve Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı'na katılan Iğdırlı dağcılar Zafer Gürel, Özlem Şahin Erdener, Cengiz Erdener, Mehmet Reşit İlgen, İsmail Rızaoğlu, Kenan ve Arslan Bakkıran, Mehmet Alkazak ve zirvede 'Ağrı Dağı-Zirve 2005' pankartını açan, milli marşımızı okuyan dağcımız Bilgihan Ova'yı kutluyorum.

Ayrıca Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca'ya buradan Karakoyunlu halkı adına teşekkürlerimi sunarım. Biliyorsunuz, Ağrı Dağı'nın en geniş etekleri Karakoyunlu'da bulunmaktadır. Biz Ağrı Dağı'na Iğdır rotasından çıkacak dağcılara ev sahipliği yapmaya hazırız.

Dağcılarımızı 2200 rakımlı Korhan'a kadar çıkaracağız. Bütün Karakoyunlu buna hazırdır. Ayrıca, Iğdır'a dikkat çeken eski bakanlarımızdan Ersin Taranoğlu'na teşekkür ederiz" dedi.

AKP İl Başkanı Ömer Armağan ise Ağrı Dağı'nın şimdiye kadar hak ettiği ilgiyi görmediğini ifade ederek, "İnşallah bundan sonra bizlerin de desteğiyle dağcılarımız daha yüksek yerlere ulaşacaktır. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla görüştük.

Buraya mutlaka bir kayak tesisi kurulması lazım. İnşallah yakında Palandöken ve Uludağ'da olan tesisler buraya kurulur ve dünyanın dört bir yanından turistler gelir. Bunun ekonomimize katkısı da paha biçilemez boyuttadır" diye konuştu.

Zirve yapan dağcılardan Bilgehan Ova da, "İşin içinde olduğunuz zaman olayın ne kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz. Ağrı'ya bir tesisin yapılması demek, buralara korkunç derecede döviz gelmesi anlamındadır. Bu durumda hepimiz Iğdırlı olarak kazanacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 11:43:36
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 11:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?