3
Mayıs
2024
Cuma
KARS
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Genel Bilgiler

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi 1998 yılında kurulmuştur. Fakültemizde akademik yapılanma 2000 yılında İlköğretim Bölümü ve Eğitim Bilimleri Bölümü’nün açılmasıyla başlamıştır.

İlköğretim Bölümü bünyesinde Sınıf Öğretmenliği Eğitimi, Fen Bilgisi Eğitimi, Matematik Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalları;

Eğitim Bilimleri Bölümü bünyesinde ise Eğitim Yönetimi Teftiş Planlaması ve Ekonomisi, Eğitim Programları ve Öğretim, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalları bulunmaktadır.

Fakültemizde eğitim-öğretime 2001-2002 akademik yılında İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Anabilim Dalı ve Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalına toplam 157 öğrenci alınarak başlanmıştır.

2002-2003 eğitim-öğretim yılında bu alanların ikinci öğretim programlarının yanı sıra Türkçe Eğitimi Bölümü, Türkçe Öğretmenliği Anabilim Dalı ve İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dallarına öğrenci alınmıştır.

2006-2007 öğretim yılında ise Okul Öncesi Programına 40 öğrenci alınarak eğitim-öğretime başlanmıştır. 2008-2009 Güz Döneminde Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalına öğrenci alınacaktır.

2007-2008 yılı itibariyle lisans programlarında toplam 1646 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Ayrıca, Fakültemiz bünyesinde Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü ve Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü açılarak Eğitim Fakültesi ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü işbirliğinde Matematik Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği, Tarih Öğretmenliği ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programları yürütülmektedir. Bu programlarda toplam 109 öğrenci öğrenim görmektedir. Yine, Eğitim Fakültesi ile Fen Bilimleri Enstitüsü işbirliğinde Fen Bilgisi Eğitimi, Sosyal Bilimler Enstitüsü işbirliğinde ise Eğitim Bilimleri alanlarında tezli yüksek lisans programları yürütülmektedir. 2007-2008 yılı itibariyle bu programlarda 33 öğrenci tezli yüksek lisans yapmaktadır.

Sürekli olarak eğitimin niteliğini artırmak çabasında olan ve eğitim ve araştırma alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmayı amaçlayan fakültemizin özgörevi “Toplumsal gelişime katkıda bulunarak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine taşıyacak, öğretmenlik mesleğine özünde bağlı, eğitimde fırsat eşitliğine inanan ve demokratik eğitim imkanları sunabilen, gelişmeleri anında takip edebilecek ve aktarabilecek bilgi ve donanıma sahip, Atatürk ilkelerine ve çağdaş değerlere bağlı öğretmenler yetiştirmek” olarak belirlenmiştir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fevzi Çakmak Mahallesi
Adres2 :Kars
Posta Kodu :36100
Telefon :0 (474) 212 43 86
Faks :0 (474) 212 11 85
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.