6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

"Okul Eğitim Kalitesinin Artırılması"

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'in yazılı talimatı ile Kars merkez ve tüm ilçelerde 21 Kasım 2008 günü yapılan ilk toplantı ile başlatılan "Okul Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi" kapsamında yılın ilk yarısında il genelinde ilk ve ortaöğretim okullarında yapılan çalışmaların değerlendirme toplantısı yapıldı.

Oldukça geniş katılımlı toplantıya Vali Mehmet Ufuk Erden, Vali yardımcısı Doğan Demirdaş, Kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri, ilköğretim müfettişleri ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı. Vali Erden başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında, İlköğretim Müfettişleri Başkan yardımcısı Osman Bahçe tarafından projede gelinen nokta, başarılı örnekler ile 2009 yılı eğitim döneminin ikinci yarısındaki yapılacak çalışmalar konusundabir sunum yapıldı ve ayrıntılı karşılaştırmalı bilgiler verildi.
 
Toplantıda Vali Erden, "Kasım ayında yapılan toplantı ile okullarımızın fiziki ihtiyaçlarının dışında kalan konuları temel alarak okullarımızın ve Kars'ta eğitimimizin kalitesini nasıl artırırız konusuna ilişkin bir proje başlatmıştık. Bugüne kadar geçen süre içerisinde neler yaptık, ne kadar ilerleme kaydettik bunu görmek üzere toplandık. Bu projemiz; eğitim kurumlarımızdaki fiziki mekanların dışındaki eğitim kalitesi, okul yönetimi, aile, veliler, öğrenciler arasındaki ilişkiler ve çalışmaların düzenlenmesi ve özellikle ilimizin her köşesindeki eğitim yuvasında eğitim kalitesinin arttırılması üzerine kurulmuştur. İnanıyorum ki, Haziran ayı sonuna kadar bu proje işleyecek ve güzel sonuçlar elde edeceğiz ve eğitimcilerimizi ödüllendireceğiz. Bildiğimiz; toplumların gelişmesinin en temelinde yer alan unsur, eğitim ve eğitim kalitesinin yüksek olmasında saklıdır. Bunda da bütün kurumların, ailelerin, sivil toplum kuruluşlarının, öğretmenlerindesteği gereklidir.
 
İyi bir ürün ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu ürün insandır. Eğitim sürecinde çok şey kazanılır ve bu kazanımlar hayatın temelidir. İnanarak, gayretle bunu yapmalıyız. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Emek ve işi ciddiye almanın sorucudur. Bu projeyi başarı ile devam ettiren mesai arkadaşlarıma, kaymakamlarımıza, milli eğitimde yönetici, müfettiş ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum" diyerek eğitimin kalitesinin önemine değindi.

İlköğretim Müfettişleri Başkan yardımcısı Osman Bahçe, projenin toplam 169 okulu kapsadığını belirterek, "Merkez İlçe ve İlçe Proje Yürütme Kurulları tarafından; Rehberlik Denetim Kurulu'nun da katılımıyla proje tanıtım, değerlendirme toplantıları yapıldı. Okullarımızdan hedefler aldık. Bağlı tüm kurumların hazırladıkları proje evraklarını ilgili milli eğitim müdürlüğüne ulaştırmaları sağlandı. Okul gelişim planları ve ekleri incelendi, uygun olmayanların yeniden düzenlenmesi sağlandı. okul gelişim planları ve aylık raporların ilgili Milli Eğitim Müdürlüklerine ulaştırılması sağlandı. Okullara proje çalışmaları kapsamında ziyaretlere başlandı. Yaptığımız çalışmalarda öğrencilerimiz sınavlar hakkında bilgilendirildi. Kodlama işlemini yapamayan öğrencilerimiz vardı, öğrendiler. SBS'ye ve hazırlık kurslarımızda deneme sınavları yaparak öğrencileri motive ettik.

Bu yıl, önceki yıl yüzde 53 olan SBS'ye katılım oranımızı artırmayı ve iller arasındaki sıramızı daha iyi yerlere getirmeyi hedefliyoruz. Projesüresince o kadar güzel örnekler ortaya çıktı ki, bizler dahi bu kadarını beklemiyorduk" şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sorumlu Kars Vali yardımcısı Doğan Demirdaş, projenin ilçelerde kaymakamlar desteği ile ilçe milli eğitim müdürlerince başarı ile uygulandığını belirterek, "İl merkezi ve bağlı 72 köyde de projenin uygulanmasının sorumluluğunun eğitim öğretimden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Gökhan Altun tarafından yürütülmesi çok daha verimli olacak" diye konuştu.

Toplantıda projenin başarı ile uygulanmaya devam ettiğini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ise, "SBS sınavlarına katılım yüzde 53'tü, katılmayan öğrenciler taban puan almış sayılıyor. Bu da Kars için dezavantajdır. Bu oranı kaymakamlarımızın da desteği ile yükselteceğiz. Hep birlikte tüm okullarımızı ziyaret edeceğiz ve motivasyon sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda, yapılan sunum ile iyi örnekler tüm ilçelere dağıtılarak, Nisan ayında II. yarıyıl değerlendirme toplantısı yapılmasına karar verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 11:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?