6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

"Bozuk ormanlar vatandaşa verilsin"

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kars'ta düzenlenen Çevre Koordinasyon Kurulu toplantısında, Türkiye'nin kalkınmaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "Bürokrasi denen bu lüzumsuz şeyi kaldıracağız. Bürokrasi, vatandaşların işlerini kolaylaştırmak içindir engel koymak için değildir" dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu başkanlığında Çevre Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda sırasıyla; DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Sait Umucu, Erzurum Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur, Kars Meteoroloji Bölge Müdürü Abidin Aydın, İl Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir birer konuşma yaparak alanlarındaki çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde sundular.

Daha sonra Bakan Eroğlu, değerlendirmelerde bulunarak, "Yapılabilecek her şeyi şu anda yaptık, planladık ve arka arkaya bunların inşaatını gerçekleştireceğiz. Gördüğünüz gibi çok yakın bir sürede burası baraj ve hidroelektrik santraller merkezi olacak. Önemli bir miktarda enerji üretilmesi söz konusu olacak. Tabi her bir baraj ve hidroelektrik santrali için eleman ihtiyacı var. Elbette bu elemanlar büyük ölçüde buradan temin edilecek. Enerji demek iş demek, boşa akan suların değerlendirilmesi demektir.

Kars'ta yapacağımız çok iş var. Kars, Pekin'den Londra'ya kadar uzanan büyük bir hattın ortasında yer alan önemli bir merkez haline gelecek. Kars birkaç defa taşkın yaşadı ve buna üzüldük. Bu konuda elimizden gelen desteği verdik. Eksik kalan taşkın koruma çalışmaları da devam ediyor" şeklinde konuştu.

Katı Atık Projesi hakkında da bilgi veren Eroğlu, "Hibe olarak yaklaşık 2.5 milyon TL buraya para gönderdik ama maalesef yetişmedi. İnşallah bu sene gayret ederek Katı Atık Projesi'ni aktarma merkezleriyle beraber tamamlatacağız. Çöplerin, tıbbi atıkların düzenli olarak toplanıp Katı Atık Bertaraf Tesisi'nden uzaklaştırılması gerekiyor" diye konuştu.

Son günlerde basında yer alan Kars'taki hava kirliği konusuna da değinen Eroğlu, "Geçmişte hava kirliliği vardı ama gördüğünüz gibi standartların aşağısında. Buraya doğalgaz yüzde 80 oranında geldi. Gün geçtikçe hava kalitesi daha da düzelecek. Standardı zaten aşmıyor" ifadelerini kullandı.

BOZUK ORMANLAR VATANDAŞA VERİLSİN

Bakan Eroğlu, orman konusundan da söz ederek şunları söyledi:
"Özel ağaçlandırma için bazı bozuk ormanlarımızı vatandaşlarımıza verelim. Burada gelir getirici birtakım ağaçları dikmek için müsaade edelim. Örneğin, ceviz yetiştirmek için bazı kişiler müracaat etmiş. Gerçekten mutluluk kaynağı. O insan orada ceviz yetiştirecek, bakacak, üretecek, satacak bu gerçekten çok önemli. Mühim olan kahve köşelerinde kimse oturmasın. Misal, biz yurt dışından ceviz ithal ediyoruz. Niye cevizi yurt dışından ithal edelim? Hazır ülkemizde olabiliyor. Badem ve diğer ağaçlar, bölgesine hangisi uygunsa bunların hepsini vatandaş üretsin, bundan istifade etsin. Orman ürünlerinin kerestesinin ticaretini yapsın."

ÜLKEMİZİN KALKINMAYA İHTİYACI VAR

Türkiye'nin kalkınmaya ihtiyacı olduğunu da ifade eden Bakan Eroğlu, son olarak şunları kaydetti:
"Ülkemizin bütün dünya devletleri arasında gerçekten başının dimdik olması lazım. Biz; köklü, büyük bir tarihe sahip, şanlı bir tarihe sahip milletin evladıyız. Milletimizin bu şanlı tarihine yakışır şekilde gece-gündüz çalışmamız lazım. Birlik, beraberlik, kardeşlik havası içerisinde inşallah büyük hedeflere doğru koşmamız lazım. Bunları yapacak olan bizleriz, sizlersiniz. İşte Kars'ı yönetecek arkadaşlar burada. En önden yönetici koşarsa vatandaş da arkadan koşar. Biz, özellikle vatandaşın işlerini pratik hale getireceğiz. Vatandaşın önünden biz yürüyeceğiz birtakım engelleri, bürokrasi denen bu lüzumsuz şeyi kaldıracağız. Bürokrasi, vatandaşların işlerini kolaylaştırmak içindir, engel koymak için değildir. Bunu lütfen anlayalım. Bir de burada bütün hedefimiz vatandaşlarımızın refah seviyesinin artması, onların mutluluğunun artmasıdır. Bu yüzden bizim de refah seviyesini artıracak birtakım projeleri üretmemiz, geliştirmemiz gerekiyor."

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 12:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?