5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

"Türkiye Şehitlerine Yürüyor" başladı

Sarıkamış Harekatının 94. yılı sebebiyle düzenlenen "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" anma programı, 'Sarıkamış Harekatı Anma Alanları Fikir Yarışması' sonuçlarının açıklanmasıyla başladı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sarıkamış Toprak Otel'de düzenlenen törene Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Kültür Varlıkları Genel Müdür Yardımcısı Ökkeş Dağlıoğlu, vali yardımcıları, Sarıkamış Kızılay Şubesi Başkanı Mir Hasan Taş ve personeli, daire amirleri, şehit ve gazi aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Vali Erden, törende yaptığı konuşmada, "94 yıl önce Sarıkamış'ta, Sarıkamış Allah-u Ekber Dağlarında, kar taneleri gibi karların üzerine düşen askerlerimizin aziz hatıraları önünde onları rahmetle anıyorum. Doğu cephesinde Sarıkamış harekatı önemli bir olaydır. Sarıkamış harekatı önemli bir olaydır. Bu fedakarlığını unutmamak ve unutturmamak için, gelecek kuşaklara anlatmak, tarihimizi öğretmek için çabalıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle Sarıkamış Şehitleri Anma Alanları Fikir Projesi yarışması yapıldı. Bu proje jüri tarafından birinci seçildi. Bu projenin sayesinde 100 binler, atalarını aziz hatıraları için gelecekte bu bölgede onları anacaklar. Değerlendirmeye alınan 33 projeden ilk üçe, Birinci ödül ekip başı mimar Mustafa Mürşit Günday, ikinci ekip başı Sertaç Erken şehir plancısı ve üçüncü ekip başı Sunay Erdem peyzaj mimar bu arkadaşlarımızı ve ekiplerini tebrik ediyorum. Güzel çalışmalar yaptılar. Projemizin Kars'ımıza, bölgemize ve Sarıkamış ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Milletvekili Karabayır ise, "Yurdun dört bir yanından gelen herkesi Karslılar ve Sarıkamışlılar adına kucaklıyorum. Tarihimiz kahramanlıklarla doludur ama acı ve üzüntü olaylarda cereyan etmiştir. Bunlardan biri de Sarıkamış'tır. Sarıkamış harekatı en az Çanakkale kadar önemli bir olaydır. Bu son yıllarda bir çok kimsenin gayretleriyle tarihteki hak ettiği kavuşmuştur" diye konuştu. 

Daha sonra 'Sarıkamış Harekatı Anma Alanları Fikir Yarışması'nda birinci olan projenin ekip sorumlusu Mustafa Mürşit Günday'a Vali Erden tarafından ödülleri verildi. Ardından da ikinci ve üçüncülere ödülleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 11:59:09
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 12:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?