5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

"Türkiye Şehitlerine Yürüyor"

Kars'taki "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" anma programına katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, "O dönemlerde benim babamda burada sıhhiye görevlisiydi. 

Babamın bana ve ağabeyime en büyük vasiyeti şu idi; 'Bu devlet için yarım saat nöbet tutan askeri rahmetle anmazsanız hakkım helal olmaz'" dedi. 

Devlet Bakanı Aydın, Sarıkamış Harekatı'nın 94. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" anma programında, 90 bin şehit anısına kardan yapılan heykelin açılışını yaptı. Aydın, törende yaptığı konuşmada, "İster istemez bizden önceki babalarımız dedelerimizin ne çektiği akla geliyor. Bizim aile iki kişi gelmiş. Babam Allah ömür verdiği için yaşamış. Vefat etmemiş şehit olmamış. Ama yeğeni aşağı yukarı aynı yaştaydılar. Yeğeni farklı bir kolordudaymış. Ondan hiç haber çıkmamış.

 Demek ki şehit olmuş. Babam sıhhiye eriymiş. Savaş devam ederken yaralıları cephe arkasında tedavi ediyorlarmış. Yaralılara bakıyorlar şehitse o anda bırakıyorlar. Onlar savaştan sonra geri alınıyor. Burası tarihimizin ve bizim acıyla hatırladığımız ve yinede rahmetle minnetle andığımız şehitlerimizin dünyası" diye konuştu. 

Bu milletin çocuklarının kendisi için atılan bir adımı bile unutmadığını belirten Aydın, "Belki de o günlerin etkisiyle babamın bana ve ağabeyime en büyük vasiyeti şu idi; 'Bu devlet için yarım saat nöbet tutan askeri rahmetle anmazsanız hakkım helal olmaz' O acıyı hissediyoruz içimizde" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 17:18:16
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 15:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cuneyt deniz IP: 209.85.136.xxx Tarih : 28.12.2008 20:37:50

Ewet bizler hala bu topraklarda geceleri yatagimizda huzurla yatiyorsak bunu vatanlari ugruna geceleri belkide eksi 30 40derecelik sogukta nöbet tutan vatanimizi savunurken kolunu,bacagini,gözünü kaybeden gazilerimize ve canim sehitlerimize hic bi zaman hakkini ödeyemeyecegimiz kadar borcluyuz buradan eger okuyan gazilerimiz varsa onlara sonsuz sevgi ve sukranlarimi sunuyor sehitlerimize cenabi haktan rahmet ailelerine sabir diliyorum allahim vatani górevlerini yapan er ve erbaslari kanadinin altinda saklar ins allah devletimize ve milletimize zeval vermesin ulu önder atamizinda dedigi gibi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ! Saygilarimla... CuneyT DeniZ