5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

1 Mayıs davul zurnayla kutlandı

İstanbul'da gergin geçen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Kars'ta renkli görüntüler eşliğinde devam etti.

Yol-İş Sendikası'na üye işçiler İl Özel İdaresi bahçesinde bir araya gelerek davul-zurna eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Kars İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin bahçesinde bir araya gelen Yol-İş Sendikası'na üye işçiler 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı davul-zurna eşliğinde kutlamaya başladılar. İşçilerin eğlencelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı, Yol-İş Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi Ahmet Karabulutlu da eşlik etti. Renkli görüntülerin oluştuğu 1 Mayıs kutlamasında halaylar çekildi ve yöresel oyunlar oynandı.

Yol-İş Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi Ahmet Karabulutlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın eğlence ile kutlanması gerektiğini söyleyerek, özellikle de İstanbul'da yaşanan gerginliklerin üzüntü verici olduğunu belirtti. Karabulutlu, bayramların davullu-zurnalı geçmesi gerektiğini belirterek, "Kars'taki kutlamamız ülke geneline örnek olsun" dedi.

İşçiler daha sonra topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 11:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan bayar IP: 88.234.250.xxx Tarih : 5.05.2008 15:21:20

kars cok canlı we guzelbır şehir ama tek farkı su olsa gerek adam yok adam bende karslıyım ist buyudum ama gördüm karslı bızım akrabalarda susuzda oturuyorlar