5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

100 kız öğrenciye burs sertifikası

Akaryakıt şirketi Petrol Ofisi'nin Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle, 'Baba beni okula gönder' kampanyası kapsamında burs verdiği Karslı 100 kız öğrenciye burs sertifikaları törenle verildi.


Kars Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen, Milliyet Gazetesi Yayın Danışmanı Nurcan Akad, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Avukat Olcay Yezdani Ekinci, ÇYDD Kars Şube Başkanı Vedat Akçayöz, ve Petrol Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Ertan Çakır katıldı. Milliyet Gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile 2005 yılında başlatılan 'Baba beni okula gönder' kampanyasına 4 yıldır destek veren Petrol Ofisi'nin Kars, Muğla, İzmir, Ağrı ve Tekirdağ illerinde okuttuğu toplam öğrenci sayısı 500'e ulaştı.


Proje kapsamında Kars'ta eğitim desteği verilen 100 kız öğrencinin burs sertifikası töreninde konuşan Petrol Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Ertan Çakır, "Ülkemizde bir eğitim sorunu olduğu açık. Genel okullaşma düzeyinde Avrupa'nın gerisindeyiz. Fakat bu durum kız çocuklarımız için çok daha üzücü. Kızlarımızın neden okula gitmediklerini araştırdığımız zaman ilk nedenin ekonomik olduğunu görüyoruz. Ardından sosyal, kültürel sebepler geliyor. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan eğitim konusuna kesinlikle duyarsız kalmamalıyız. Bu yolda herkesin elini taşın altına kayması gerekiyor" diye konuştu.

Kars Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende burs sertifikalarını alan kız öğrencilerin mutlulukları ve heyecanları, projeye destek olanların geleceğe yönelik umutlarını daha arttırdı. Törende öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 16:18:22
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 16:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?