5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

11 tarihi eser kaçakçısı gözaltında

Kars'ın Kağızman ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 11 kişi gözaltına alındı. 

Kağızman'da yapılan bir ihbarı değerlendiren Kağızman İlçe Jandarma ekipleri, 11 kişiden oluşan örgüt üyelerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler Kağızman Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Kars İl Jandarma ekipleri ve Kağızman İlçe Jandarma ekipleri ile koordineli olarak yapılan eş zamanlı baskınla yakalandı. 

İçlerinde kamu görevlilerinin de bulunduğu tarihi eser kaçakçıları, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak Kağızman Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiler.
Kağızman'a 30 kilometre uzaklıkta olan Paslı köyünde ve Çilehane köyünde kazı yaparken yakalanan suç örgütünün, ele geçirdiği tarihi eserleri yurtiçi ve yurtdışında piyasaya sürüldüğü öğrenildi. 

Kaçakçıların elinde tarihi eser değerine sahip çok sayıda biblo yakalanmakla birlikte, detektör ve çok sayıda kazı aleti ele geçirildi. Tarihi eserlerle ve aletlere Jandarma ekipleri tarafından el konuldu.

- PASLI KÖYÜNDE 200 METRE VE 150 METRELİK İKİ TÜNEL BULUNDU
Kağızman Paslı köyünde yapılan aramalarda kaçakçıların oluşturduğu 200 metre ve 150 metrelik iki tünel bulundu. Görenleri şaşkınlığa düşüren tünellerin kaçakçılar tarafından kazıldığı öğrenilirken, tünellerde incelemeler devam ediyor. 

Kağızman Paslı köyünde yakalanan 11 kişi ile bağlantısı olduğu tespit edilen evlere güvenlik güçleri tarafından eş zamanlı baskınlar yapıldı. Kars merkez ve Selim ilçesinde evlere yapılan eş zamanlı baskınlarda çok sayıda biblo ve el yazması ele geçirildi.
 
Kars İl Jandarma ekipleri ve Kağızman İlçe Jandarma ekiplerinin baskınların devam edeceği öğrenildi

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 11:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?