5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

12 ülkenin kayakçıları yarıştı

Uluslar arası Sarıkamış Kayak Kupası yarışları Kars’ın Sarıkamış ilçesi Bayraktepe Kayak Merkezi’nde başladı.

Yarışmalara Türkiye’nin dışında, Belçika, Özbekistan, ABD, Kosova, İran, Yunanistan, Gana, Gürcistan, Bulgaristan, Ermenistan, Bosna Hersek'ten 27’si bayan 70’i erkek toplam 97 sporcu katıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslar arası Palandöken Kayak Kupası yarışları ikinci etabında bayanlarda Bosna Hersek’ten Mojca Rajat birinciliği, Türkiye'den Duygu Ulusoy ikinciliği, Tuğba Daşdemir ise üçüncülüğü elde etti.

Erkeklerde birinci Belçika'dan Jeroen Vandengogart, ikinci Yunanistan'dan Stepanos Tısımıkalıs ve üçüncü de İran'dan Alidet Saneh Shemsharı oldu.

Daha sonnra Uluslararası Sarıkamış Kayak Kupası yarışlarına geçildi. Büyük slalom kategorisinde yapılan yarışlarda, bayanlarda Bosna Hersek’te Mojca Rajat birinci, Türkiye’den Tuğba Daşdemir ikinci, Duygu Ulusoy ise üçüncü oldu. Erkeklerde de Belçika’dan Jeroen Vandengogart birinciliği, Yunanistan’dan Stepanos Tısımıkalıs ikinciliği yine Yunanistan’dan Kostas Sakaras üçüncülüğü elde etti.

Uluslararası Sarıkamış Kayak Kupası Yarışları küçük slalom kategorisinde devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 17:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat budak IP: 88.238.83.xxx Tarih : 19.03.2008 19:12:01

diğer ülkelerin gelmesine çok sevindim ama sadece ermenistana üzüldüm bizi soykırımla suçlayan bu ülkenin insanlarının ne işi var benim vatanımda heleki olduğu toprakta karsta binlerce vatandaşımı katleden topraklar üzerinde ne işi var başkan onların parasına turizmine kalmadık allaha şükür sorarım başkana ermenilere ayrıcalık yapın almayın ülkemize yetkililer buna bir çözüm bulursa sevinirim