7
Mayıs
2024
Salı
KARS

14 öğretmen donmaktan kurtarıldı

Kars'ta, dün akşam saatlerinde bir minibüsle görev yaptıkları köylerden Kars'a giden 14 öğretmen, donmaktan son anda kurtarıldı. 

6 saat boyunca tipide mahsur kalan öğretmenler, kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaşmasının ardından gece saatlerinde kent merkezine götürüldüler. 

Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde, Ermenistan sınırındaki merkeze bağlı Ocaklı (Ani) ve Esenkent köyünde görevli 14 öğretmen, yolların açık olduğu bilgisi üzerine Mücahit Kara'ya ait 36 M 0971 plakalı minibüsle Kars'a doğru yola çıktılar. Öğretmenler, saat 16.00 sıralarında Kars'a 22 kilometre mesafede aracın kayarak kara saplanmasıyla mahsur kaldılar. Cep telefonuyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nü arayarak yardım isteyen öğretmenlere ulaşabilmek için 22 kilometrelik kapalı yolda hummalı bir çalışma başlatıldı. Karayolları, Köy Hizmetleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri 6 saat sonra öğretmenlere ulaşabildiler. 

Öğretmenlere battaniye veren ekip elemanları, başka ihtiyaçlarının olmadığını sordular. 

Ekipleri görünce sevinen öğretmenler duygularını, "Çok açız, üşüdük, donduk" şeklinde dile getirdiler. 2 saat boyunca minibüsü kendi imkanlarıyla ittiklerini, ateş yakıp ısındıklarını belirten öğretmenler, meslektaşlarının bir kısmının Subatan köyündeki askeri birlik timleri tarafından kurtarılarak götürüldüklerini söylediler. Bayan öğretmenler ise aracın içinde mantolarına bürünerek saatlerce kurtarılmayı beklediklerini dile getirdiler. Bir bayan öğretmen ise cep telefonuyla yakınlarını arayarak kurtarıldıklarının müjdesini verdi. 

Öğretmenleri kurtarmanın sevinciyle Kars'a doğru yola çıkan ekipler bu defa soğuk ve tipi nedeniyle arızalanan araçlarla uğraşmaya başladılar. Kameraların ışıklarından yararlanılarak arızalar giderildi. Zaman zaman kara saplanan araçlar ise Sivil Savunma Müdürlüğü elemanlarınca kurtarıldı. 22 kilometrelik zorlu yolculuk gece saat 23.30 sıralarında tamamlandı. Öğretmenler, açlıklarını giderdikten sonra öğretmenevinde istirahata çekildiler. 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 14:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
simizar yalvaç IP: 85.97.163.xxx Tarih : 20.03.2007 18:18:47
bence bu çok güzel bir haber geleceğimizin öğretmenleri onlar yada halen görev yapan değerli insanlar bende bir öğretmen kızı olarak çok teşekkür ederim çok şık ve yapılması gereken örnek bi sorumluluk keşke herkes bukadar duyarlı olabilse biryanda kurtarılmayı bekleyen insanlar bir tarafta güzel bir çaba örneği hayat bu demek sanırım iiler ve kötüler geçmiş olsun tüm öğretmenlerimize