5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

175 üniversite öğrencisine 100'er YTL

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Kars İl Müftülüğü tarafından imamların masa tenisinden konferanslara kadar birçok etkinliğin yapıldığı belirtilirken, Ramazan ayında Türkiye Diyanet Vakfı Kars Şubesine yatırılan fitre ve zekatların 175 üniversite öğrencisine 100'er YTL olarak dağıtıldığı bildirildi. 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kars'ta 'Sosyal Barış Açısından Din Görevlilerinin Rolü' konulu konferans verildi. İl Müftülüğünün organizesiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda verilen konferansa İl Müftüsü İlyas Serenli müftü yardımcıları, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdem tarafından verilen 'Sosyal Barış Açısından Din Görevlilerinin Rolü' konulu konferansta din görevlilerinin toplumsal barıştaki önemini vurgulandı. 

Yine Kars İl Müftülüğünce din görevlileri arasında 'Masa Tenisi Turnuvası' düzenlendi. Kapalıspor Salonunda yapılan turnuvada Kars'taki görevliler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştılar. 

Turnuvada ilk üçe giren görevlilere kupaları ise İl Müftüsü İlyas Serenli, müftü yardımcıları tarafından verildi. Müftü İlyas Serenli, diğer etkinliklerle ilgili de şu bilgileri verdi:
"Kent merkezi ile merkeze bağlı köylerde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar önemli bir hayra vesile oldular. Ramazan ayında arzu eden vatandaşlarımız fitre ve zekatlarını görevliler aracılığı ile ve makbuz karşılığında Türkiye Diyanet Vakfı Kars Şubesine yatırdılar. Müftülüğümüz organizesiyle camilerdeki görevlilerden oluşturulan bir komisyon aracılığıyla toplanan fitre ve zekatlar, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Kafkas Üniversitesinde okuyan 175 öğrenciye kişi başına 100 YTL olarakdağıtıldı.

Üniversite öğrencilerine az da olsa bir katkı sağlayan bu uygulama, tamamen camilerdeki görevlilerimizin çalışmaları ve gayretleri ile ortaya çıkmıştır."

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 19:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?