6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

19 Mayıs'a çoşkulu tören

Kars'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, coşkulu törenlerle kutlandı.


Hükümet Konağı önünde bulanan Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Atatürk Stadı'nda devam etti. Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un halkın bayramını kutlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra şiirler okundu ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi seslendirildi. Daha sonra Samsun ilinden temsili getirilen bayraklar, Kars Valisi Mehmet Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a teslim edildi. Ardında Gençlik koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Resmi geçit töreninden sonra kız ve erkek öğrencilerin toplu gösterileri büyük beğeni kazandı. Tören halk oyunlarının gösterisiyle son buldu. Törene, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı


Kızılay Kars Şubesi de etkinliklerin yapıldığı Şehir Stadyumu'nun yanında kurduğu çadırda kan bağışında bulunanlardan kan aldı.
19 Mayıs gösterileri akşam saatlerinde yapılacak olan havai fişek gösterisiyle sona erecek.

SARIKAMIŞ'TA 19 MAYIS KUTLAMALARI
Sarıkamış'ta düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında ise gösteri yapan öğrencilerden biri düşerek kolundan sakatlandı.
Atatürk Belediye Parkına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören Sarıkamış stadyumunda devam etti. Tören Sarıkamış Kaymakamı Ahmet altunbaş, 9. Motorize Tugay komutanı Tuğgeneral Taner Düvenci ve İlçe Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in halkın bayramı kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.


Daha sonra Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin gösterileriyle devam etti. Gösteri sırasında Samet Sereng isimli öğrenci düşerek okulunu sakatladı. Sereng arkadaşlarının yardımıyla hastaneye kaldırıldı.
Törene, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet altunbaş, 9. Motorize Tugay komutanı Tuğgeneral Taner Düvenci ve İlçe Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 15:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?