6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

2 bin 284 aileye kömür dağıtıldı

SARIKAMIŞ'TA YOKSUL 2 BİN 284 AİLEYE KÖMÜR DAĞITIMI TAMAMLANDI

Kars'ın Sarıkamış İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2 bin 284 aileye 2 bin 284 ton kömür yardımı yapıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Kütahya'dan Sarıkamış'a demiryolu ile gelen kömürlerin, tren istasyonundaki depolardan kamyonlara yüklenerek ilçe merkezi ve köylerdeki ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim edildiğini belirtti.

Kaymakam Altunbaş, kömürlerin, 12 kişilik mütevelli heyetinin incelemeleri ile tespiti yapılan hak sahibi vatandaşlara teslim edildiğini ifade eden "Köy ve mahallelerde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin isim listesine yapılan itirazların da değerlendirilmesinden sonra kesinleşen ve 12 kişilik komisyon üyelerinin tümünün imzasını taşıyan, kömür hak sahibi listesi SYDV'na teslim ediliyor. Ardından buradaki görevlilerin denetiminde kömür dağıtım programı yapılırken, kömür kamyonlarının gideceği mahalle ya da köyün hak sahiplerine en az bir gün önceden haber verilip orada hazır bulunmaları sağlanarak kapı teslimi yapılıyor. Kömür torbalarının yırtılmasına ya da çalınmasına mahal vermeden dağıtılmasının vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanması bizi de mutlu etmiştir" diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yurtkan Öğün ise, aile başı 1 ton kömür verildiğini, kış gelmeden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin tek tek hepsinin evlerine kömürleri götürülerek teslim edildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 16:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?