5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

23 Nisan'a soğuk damgası

Kars'taki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine, soğuk hava damgasını vurdu.

Kars'taki Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılan ve izlemek için gelen çocuklar, 3-4 derecelere kadar düşen soğuktan olumsuz etkilendi. İzlemeye gelenlerin kışlık mont, atkı ve bere giymesi, gösterilere katılanların ise yerlerinde yaptığı hareketlerle ısınmaya çalışması dikkat çekti. Aileler, yanlarında getirdikleri kaban, mont ve kazakları, çocuklarına giydirdi. Zaman zaman etkili olan karla karışık yağmur, çocukların Bayram sevincini etkilemedi.

Törenlere katılan Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı AK Parti'li Nevzat Bozkuş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Vali Tepe "Bayramınız kutlu olsun" dediğinde 'Sağol' karşılığının güçlü çıkması için aynı kutlamayı birkaç kez yaptı.

Öte yandan Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde her okulun kendi bünyesinde bayramı kutlaması nedeniyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sönük geçti. Dar gelirli ailelerin çocukları ise her tatilde olduğu gibi bu tatilde de para kazanmak için çarşıya çıkıp ayakkabı boyacılığı yaptı ve kağıt mendil sattı.

Babaları cezaevinde olduğunu belirten Mehmet Ekif Ersoy ilköğretim okulu öğrencileri Metin (9) ile Ümit Gelgit (7) kardeşler Bayram kutlamalarına katılmadıklarını söyledi. Metin Gelgit, "Kardeşimle bayramlar nasıl kutlanır diye hep merak etmişizdir. Ama bugüne kadar izleme fırsatımız olmadı. Okul dışında daha çok para kazanmak için çaba harcıyoruz" dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2013 Salı 18:01:25
Güncelleme :7 Mayıs 2013 Salı 10:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?