6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

23 Nisan'da lapa lapa kar!

 Kars'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamaları yoğun kar yağışı nedeniyle Kapalı Spor Salonu'na alındı. Köylerde ise törenler Pazartesi gününe ertelendi.

Kars'ta bayrama hazırlanan çocuklar güne, lapa lapa yağan karla 'Merhaba' dediler. Valilik'ten yapılan açıklamada kent merkezindeki törenlerin kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Kapalı Spor Salonu'na alındığı, köylerde ise törenlerin Pazartesi gününe ertelendiği, 20 civarında köy yolunun da ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kar kalınlığının yaklaşık 7 santim civarında olduğu kentte esnaf da yeniden kar temizliğine başladı. İşyerlerinin önünü temizleyen esnaf, kışın geri geldiğini söyleyerek yazı özlediklerini belirttiler.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre; bugün akşama kadar bölgede hava; parçalı çok bulutlu, Kars ve Ardahan çevreleri kar yağışlı, Ağrı ve Iğdır çevreleri kuvvetli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; batı ve kuzeybatıdan orta kuvvette zaman zaman kuvvetli esecek. Hava sıcaklıkları, mevsim normallerinde seyredecek.

Bu duruma göre bölge merkezlerinin hava durumları ile kaydedilen değerler ve günün beklenen en düşük ve yüksek sıcaklıkları şöyle:
Kars: Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı 0,6 / 9
Ağrı: Parçalı çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı 5,4 / 12
Iğdır: Parçalı çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı 8 / 21
Ardahan: Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı -1,9 / 9
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 11:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?