6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

240 köy yolu kapandı

Kars il genelinde dünden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 240 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışı ve tipi Kars'ta günlük yaşamı adeta felç etti. Dün gün boyu yağan karla birlikte gece de tipi etkili oldu. Şehirlerarası yollarda sık sık sorunlar yaşanırken Karayolları ekipleri aralıksız çalışma yaparak yolları açık tuttu. Köy yollarında da İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri ekipleri dün akşama kadar bütün yolları açık tuttu. Bu gece tipinin de etkili olmasıyla birlikte bir gecede tam 240 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışının durmasıyla birlikte Köy Hizmetleri ekipleri bütün araç ve gereçlerle köy yollarında çalışma başlattılar. Yeniden kar yağmaması durumunda bugün kapalı köy yollarının büyük bir bölümünün ulaşıma açılması bekleniyor.
Bu arada kent merkezinde de tam bir kar telaşı başladı. Özellikle esnaf uzun bir aradan sonra yeniden kar temizliğine başladı. Küreklerle işyerlerinin önünde biriken karları temizleyen esnaf ekonomik krizden dert yandı. İş yapamaz duruma geldiklerini, işyerlerinin kapanma noktasında olduğunu belirten esnaf, olumsuz kış koşullarının aylarca sürdüğünü ifade ettiler. Kars'ta ve diğer Doğu illerinde sübvansiyon uygulamasının başlatılmasını, vergide indirime gidilmesini, özel teşvik yasalarının çıkartılması gerektiğini de vurgulayan esnaf; bir yandan ağır kış koşulları diğer yandan da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle perişan olduklarını kaydettiler.

Esnaf, "Aynı zamanda da vatandaşı kışla birlikte hem seçim hem de geçim derdi sardı. Krizle birlikte boş kalan vatandaşlar seçim bürolarında vakit geçiriyorlar. Vatandaş seçim bürosunda seçim derdinde bizler de işsizlikten geçim derdindeyiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 15:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
agah aslan IP: 84.135.245.xxx Tarih : 22.02.2009 17:57:04

Kar yagmur berekettir intizar etmeyin hemsehrilerim .hem sonra kars toprak deyeri en pahali iller basinda geliyor .sizler neden aglayip zizliyorsunuz anlamadim ? memnun olmayan batiya kaysin 20metre kare bir dükkan 50  ile 70bin avro yada euro ediyorsa burda serzenislere ben anlam veremiyorum tam tamina bize göre   bir memleket 3ay calis 9ay yan gel yat kenti  ben denizde yatar ogullari kenti vatandaslarindanim  bu arada naziz ane kendimide tanitmis oldum .Selam serhat KARS `ima